Domovská stránka > J > Jak Sloučit Svazky Na Disku?

Jak sloučit svazky na disku?

Jak sloučit disky

Klikněte „pravou myší“ na Primární oddíl a vyberte možnost Rozšířit svazek. Průvodce vás provede rozšířením. Hodnoty nechte výchozí a zvolte Další. Nyní stačí jen proces Dokončit.

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Jak převést dynamický disk na základní bez ztráty dat?

Použijte Správa disků Existují 2 integrované nástroje Windows - Správa disků a Diskpart, které vám pomohou převést dynamický disk na základní. Oba dva nástroje ale vyžadují, abyste pro převod odstranili všechny svazky na disku. Důrazně vám tedy doporučujeme vytvořit zálohu předem všechna důležitá data.
Jak přiřadit Nepřiřazený disk?
Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".

Pokud jde o toto, jak rozdelit místo na disku?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat
  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat"
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku"
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit"
Navíc, jak změnit svazek na disku?
Zde je postup:
  1. Pravým tlačítkem myši klikněte na nepřiřazenou oblast a pak vyberte volbu "Rozšířit svazek"
  2. Spustí se nám Průvodce rozšířením svazku . Z tabulky "K dispozici" přidejte svazek do tabulky "Vybrané" a pak nastavte kapacitu, o kterou se má svazek rozšířit.
  3. Nyní máme kapacitu disku rozšířenou na celý disk.

Související článek

Jak změnit písmeno Google disku?

Pokud se vám písmeno jednotky nelíbí, vyberte z kontextové nabídky možnost Změnit písmeno jednotky a cestu. V zobrazeném okně klepněte na tlačítko Změnit, přiřaďte disku nové písmeno jednotky a volbu potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

Jak naformátovat disk který není vidět?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.
Jak nastavit nový disk?
Vypneme stolní počítač a odpojíme od něj napájecí kabel. Nebo pokud je počítačový zdroj vybaven vypínačem, tak stačí vypnout tento vypínač. Namontujeme nový disk do volné pozice. Připojíme SATA napájecí kabel od počítačového zdroje a SATA datový kabel od základní desky.

Jak zprovoznit externí disk?

Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat...«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.
Pokud jde o toto, jak rozdělit disk?
Klikněte pravým tlačítkem na pevný disk, který chcete dělit, a vyberte „Zmenšit svazek...". V zobrazeném okně vám bude umožněno změnit pouze jednu hodnotu, což je „velikost zmenšení". Hodnota je udávána v megabajtech. O kolik megabajtů oddíl zmenšíte, tolik volného místa na disku získáte.

Jak vytvořit partition na disku?

Vytvoření diskového oddílu
  1. V ovládacích panelech spusťte Nástroje pro správu.
  2. Vyberte správa počítače.
  3. Vyberte Uložiště
  4. Zvolte správa disků
  5. Klikněte pravým tlačítkem myši na volný nealokovaný prostor disku a zvolte vytvořit diskový oddíl.
  6. Stručný průvodce vás provede procesem vytvoření oddílu.

By Fleeta Duzan

Similar articles

Jak rozdelit disk Win 11? :: Co je to single rank?
Užitečné odkazy