Domovská stránka > C > Co To Je Hackerský Útok?

Co to je hackerský útok?

Hackerský útok neboli kybernetický útok je v informatice a kybernetické bezpečnosti úspěšný i neúspěšný pokus o získání, zničení nebo ukradení dat, či také získání neautorizovaného přístupu k zařízení, případně webové stránce.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak fungují hackeři?

Hackerství zahrnuje nestandardní použití aplikace nebo počítačového systému, kdy se jedná o ilegální průnik pomocí prolomení bezpečnostní ochrany. Lidé, kteří hackerství provozují se nazývají hackeři. Hacker je člověk, který bádá v počítačových programech a překračuje jejich schopnosti.
Co znamená slovo hacker?
Hacker je počítačový odborník, programátor, specialista ve svém oboru, který dokáže napadnout ("hacknout") cizí webové stránky nebo servery a záměrně změnit jejich obsah. To se často děje kvůli tomu, aby hackeři upozornili na nedostatky zabezpečení.

Pokud jde o toto, co musí umět hacker?

Jedním z důležitých předpokladů hackera je vytrvalost a schopnost vstřebávat informace, takže sám uvidíš jestli na to máš tím, že dokážeš přečíst tenhle článek. Neříkám že když ho přečteš, bude z tebe hacker, ale na druhou stranu, jestli nemáš na jeho přečtení, nemáš nejspíš ani na to se stát hackerem.
Jak vypadají hackeři?
V době rozšiřování internetu po celém světě, byl „typ uživatele - hackera" zjednodušeně rozdělen na „bílý, šedý a černý klobouk". Byla to analogie ke starším kovbojským filmům („zlí hoši nosili černé klobouky, kovbojové šedé a hrdinové bílé").

Jak probíhá kybernetický útok?

Pro kriminální účely se často páchají tyto útoky například prostřednictvím tzv. zombie botů, tedy na dálku ovládaných sítí nakažených počítačů. Kybernetické útoky probíhají často skrytě a vypátrání či usvědčení viníků může být složité. Zásahy proti kybernetickým útokům mohou být také skryté.
Pokud jde o toto, co je to kyberutok?
Kyberútok je jakýkoliv pokus zničit, změnit, ukrást majetek nebo získat neoprávněný přístup i neautorizované použití majetku pomocí počítačové techniky a počítačové sítě. Útoky se dělí z hlediska vlivu na systém a systémové prostředky na aktivní či pasivní a z hlediska místa zahájení útoku na vnitřní či vnější.

A jaký je rozdíl mezi hackerem a crackerem?

Hacker (white hat) využívá své znalosti ve prospěch uživatelů počítačových systémů (tj. odstraňuje programátorské chyby, diagnostikuje vadný hardware, programuje algoritmy). Cracker většinou pracuje ve skupině. Znalosti počítačových systémů a programování jednotlivců nejsou na tak vysoké úrovni jako u hackerů.
Jak poznám že mi někdo hacknul PC?
12 znaků toho, že vás hackli
  1. Obdrželi jste zprávu s ransomwarem.
  2. Obdrželi jste falešnou zprávu s antivirem.
  3. Nechtěné panely nástrojů prohlížeče.
  4. Vaše internetová vyhledávání jsou přesměrovávána.
  5. Vidíte častá, náhodná vyskakovací okna.

Kde najít hackera?

Takovéto hackování však už dávno není jen výsadou gangů, velkých korporací nebo tzv. Hacktivistů (aktivistů bojujících na poli internetu), ale stává se pomocným nástrojem široké veřejnosti. Způsoby, jak si najmout hackera jsou různé. Jedním z nich je například webová stránka hacker's list.

By Fusco

Co je to Anonymous? :: Jak fungují hackeři?
Užitečné odkazy