Domovská stránka > K > Kdy Byla Vyfocená První Fotografie?

Kdy byla vyfocená první fotografie?

Za první fotografii (nebo spíše heliografii) je považován slavný „Pohled oknem na dvůr“ a autorem je Francouz Joseph Nicéphore Niepce. Snímek se datuje rokem 1826.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byl první iPhone?

Steve Jobs v úterý ukázal světu vůbec první iPhone. Za posledních 15 let se modely s logem Applu staly jedněmi z nejúspěšnějších na světovém trhu.

Kde byla fotka pořízena?

Chcete-li zjistit, kde byla pořízena vaše nebo cizí fotografie, můžete stejně jako v mnoha dalších případech použít vyhledávač Google. Spusťte internetový prohlížeč a vyhledávač Google. Přepněte se do služby »Google obrázky«.
Lidé se také ptají, jak zmenšit velikost fotky v mobilu?
Zmenšování fotek na telefonu Android

Odpovědí je aplikace Photo & Picture Resizer. Pomocí ní můžete změnit rozměry fotky podle požadovaných rozměrů, nebo využít přednastavených možností. Dále jde nastavit maximální velikost obrázku v megabajtech nebo kilobajtech, fotku ořezávat nebo otáčet.

Jak zmenit uloziste fotek iPhone?

Ukládání fotek a videí na iCloudu
  1. Klepněte na Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Fotografie.
  2. Zapnutí Fotek na iCloudu.
  3. Zapnutím volby Optimalizovat úložiště iPhonu ušetříte místo v zařízení.
Jak zjistit rozlišení obrázků?
Rozlišení fotografie zjistíte tak, že v počítači najedete kurzorem myši nad soubor s fotografií. Zobrazí se Vám hodnota rozlišení v pixelech. Pokud je rozlišení Vaší fotografie o čtvrtinu a více nižší než je uvedeno v tabulce, znamená to, že výsledný tisk už nebude pro zvolený rozměr dostatečně kvalitní.

Související článek

Co znamená první řádek adresy?

První řádek ve většině zemí obsahuje název ulice a číslo popisné. Adresa může obsahovat číslo místnosti, číslo patra, číslo budovy atd.

Jak zjistit datum pořízení fotky?

V aplikaci Galerie Samsung si můžete zobrazit vaše fotky v chronologickém pořadí přímo ve vašem telefonu. Tato funkce je velice užitečná ve chvílích, kdy procházíte starší fotografie, protože se můžete podívat, kdy přesně jste fotku vyfotili.
Jak změnit EXIF data?
Pouze stačí soubor (či více) označit kliknout na něj pravým tlačítkem myši. Skrze volbu Vlastnosti – Podrobnosti – Odebrat vlastnosti a osobní informace pak můžete údaje opět jednoduše měnit či mazat.

Jak vložit do fotky datum a čas?

Pokud opravdu chcete vložit datum (vložit jako napsat) NA fotografii, tak pak fotku otevřít v nějakom editoru (Photoshop, Zoner, Gimp) a na fotku datum napsat. Ale když chcete vložit datum do skrytých dat o fotografii (tzv. EXIFu), tak opět v nějakém programu fotku otevřít a do exifu to datum vepsat.
Jak vymazat metadata z fotky?
Odstranění soukromých informací není jinak složité. Klikněte na snímek pravým tlačítkem myši a z nabídky vyberte »Vlastnosti«. Přejděte na záložku »Podrobnosti« a dole najděte volbu »Odebrat vlastnosti a osobní informace«. V nově otevřeném okně máte možnost vlastnosti odebrat.

Když to vezmeme v úvahu, jak smazat metadata z fotky?

Odstranění metadat ve Windows

Pokud kliknete pravým tlačítkem myši na soubor, vyberete možnost Vlastnosti a následně se přepnete na kartu Podrobnosti, dostanete informace o uložených metadatech jako na dlani. V případě, že je budete chtít odebrat, stačí využít odkaz zcela dole – Odebrat vlastnosti a osobní informace.

By Teagan

Similar articles

Jak odblokovat emailovou adresu? :: Jak zobrazit datum na fotografii iphone?
Užitečné odkazy