Domovská stránka > J > Jak Se Píše Zkratka Paní?

Jak se píše zkratka paní?

U zkratky pí (paní) se ovšem při skloňování její podoba nemění, jako se nemění koncovky podstatného jména paní. Je vcelku jedno, zda pro daný výraz užijeme zkratky pí nebo p. Podobně můžeme zkracovat i podstatné jméno firma (fa).

Přečtěte si více

Související článek

Co dát paní učitelce na konci školního roku?

Pokud chcete učitele potěšit, můžete využít tipy svých rodičů.

Co znamená zkratka Ijp?

Internetová jazyková příručka (IJP) vznikla s podporou projektu Jazyková poradna na internetu, č.
Někdo se také může ptát, co je to zkratka semafor?
Letos je tomu šedesát let, co Jiří Suchý a Jiří Šlitr založili divadlo Semafor (zkratka pro SEdm MAlých FORem) a dnes přesně před šedesáti lety, tedy 30. října 1959 uvedli první premiéru.

Co znamená zkratka?

Zkratka je ustálený způsob zkrácení slova nebo sousloví. Nejčastěji se zkratky používají pro zápis často užívaných slov či ustálených spojení (r. 1945, p. Novák, nám., apod.)
Když to vezmeme v úvahu, jak vznikají slova?
Tvořením nových slov: derivace – odvozování pomocí afixů (předpon, přípon, koncovek): les – les-ní, pra-les, kompozice – skládání: velko-město, vysoko-školský, konverze – převod slov mezi slovními druhy beze změny tvaru: nemocný (z adjektiva vzniká substantivum), panečku (ze substantiva vznikne interjekce); běžné např.

Související článek

Co znamená zkratka CTRL F?

V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

Jak se tvoří slova v češtině?

3 způsoby, jak vytvořit slovo

odvozování zkracování skládání
Co je to odvozování slov?
Odvozování je tvoření odvozeného slova z jiného slova (ze slova základového) pomocí slovotvorných prostředků. Rozlišujeme slova: motivovaná - můžeme zjistit, z kterého slova byla utvořena (zahradník, odpoledne, podpatek);

Co je to slovo základové?

Základové slovo – slovo, z něhož bylo nové slovo přímo utvořeno. Slovo, které se stalo motivem, zdrojem nového pojmenování. Slovotvorný základ – část společná slovu základovému a slovu nově utvořenému.
Jak nazýváme spojení slov?
Kolokace (od lat. collocare, spolu-umístit), též slovní spojení je spojení více slov, která spolu souvisejí gramaticky i sémanticky a vytvářejí víceslovné pojmenování. Tvoří tak podobně jako slovo lexikální jednotku.

Lidé se také ptají, co znamená zkratka puz?

PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ ZPŮSOBU PUZ Jak? Tvářil se vesele.

By Ellord Quintania

Similar articles

Jak nastavit kvalitu fotek na iPhone? :: Co je to zkracování slov?
Užitečné odkazy