Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Routerem A Modemem?

Jaký je rozdíl mezi routerem a modemem?

Samostatný modem slouží k realizaci internetového připojení. Bez pomoci dalších zařízení nenabízí funkcionalitu pro vytvoření počítačové sítě. Naopak klasický router slouží především k vytvoření počítačové sítě, ovšem nemusí být schopen bez přispění dalšího zařízení přístupu k Internetu.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Jak funguje modem a router?

Modem však může mít integrovaný router, čímž získáte jedno zařízení, které umožní připojení k internetu i vytvoření počítačové sítě. Router naopak potřebuje zdroj internetu přes běžný síťový kabel. Slouží k vytvoření počítačové sítě, teoreticky tedy může počítače vzájemně propojit, ale bez přístupu k internetu.
Jaký modem 35b?
TP-Link Archer VR2100

Archer VR2100 je vybaven technologií Super VDSL (profil VDSL2 35b), tedy nejnovější generaci technologie DSL.

A jaký wi-fi router do bytu?

Ať už internet používáš pro jakékoliv účely, je dobré mít takový router, který umožňuje připojení na frekvencích 2,4 GHz i 5 GHz. Frekvence 2,4 GHz je stále hojně využívaná, protože se umí dobře šířit přes zdi a další silné objekty, i když není tak rychlá a snadno u ní může dojít k rušení signálu.
A jaký router do domu?
Pokud nevíte, jaký wifi router do rodinného domu, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Jak koupit Wi-Fi?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.
Lidé se také ptají, jak funguje modem?
Modem je zařízení pro převod mezi analogovým a digitálním signálem. Modem je zkratkové slovo z výrazu „modulátor demodulátor". Modemy se používají především pro přenos digitálních dat pomocí analogové přenosové trasy. Přenosová trasa může být telefonní linka, koaxiální kabel, radiový přenos apod.

Jak si vybrat modem?

Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.
Když to vezmeme v úvahu, jak připojit modem a router?
Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová!

Jak funguje Starnet?

Bezdrátový router STARNET DUAL BAND AC1200 Domácí router rozděluje internetovou konektivitu přivedenou do Vaší domácnosti (či kanceláře, nebo jiné místo, kde máte internetovou přípojku), a to tak, aby bylo možné připojit více zařízení (Váš hlavní počítač, notebook, mobilní telefon, tablet apod.)

By Dugas

Similar articles

Jak vypada router? :: Jak zjistit Pink?
Užitečné odkazy