Domovská stránka > C > Co Je To Zlomek?

Co je to zlomek?

Zlomek (též můžeme říct lomený výraz) nám vyjadřuje část stejného celku. Jde tedy o rozdělení celku na jednotlivé stejně velké části. Pokud nemáme jednu věc rozdělenou na stejně velké části, nemůžeme tyto části vyjádřit zlomkem. Jednotlivé části můžeme vyjádřit zlomkem, protože celek je rozdělen na stejně velké části.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se Odmocnuje zlomek?

Čitatele a jmenovatele jednoduše vydělíme dvěma a získáme celkový součet.

A co je to prázdná množina?

Prázdná množina je v matematice množina, která neobsahuje žádné prvky. Značí se obvykle symbolem přeškrtnuté nuly , někdy psané též jako , popř. ∅, anebo symbolem prázdných množinových (složených) závorek {}.
Navíc, co to je průnik?
V matematice se jako průnik dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje pouze ty prvky, které se nalézají ve všech těchto množinách. Průnik množin A a B se označuje symbolem A ∩ B.

Jak počítat komplexní čísla?

Komplexní číslo má dvě složky, reálnou a imaginární, a zapisuje se nejčastěji jako a + bi, přičemž i znamená imaginární jednotku, definovanou vztahem i2 = −1. Zmíněná rovnice pak má dvě řešení, ± i. Pro operace s komplexními čísly platí pravidla pro počítání s dvojčleny.
Jak se násobí racionální čísla?
Pro násobení racionálních čísel využíváme několik pravidel, která platí pro celá čísla, desetinná čísla a zlomky. Násobíme-li dvě čísla se stejnými znaménky, výsledkem je kladné číslo. Násobíme-li dvě čísla s různými znaménky, výsledkem je záporné číslo.

Související článek

Jak se násobí zlomek?

A b c d je čitatel prvního zlomku a a b c d je čitatel druhého zlomku.

Pokud jde o toto, co je to desetinná čísla?

Desetinné číslo je způsob zápisu čísla pomocí celé části a desetinné části oddělené desetinnou čárkou (v anglosaském světě desetinnou tečkou – tento způsob zápisu je často používaný ve výpočetní technice, bez ohledu na jazyk), například 1,5 nebo 122,35.
Jak na zlomky?
Zlomek je jen jinak zapsané dělení, hodnotu zlomku vypočítáme tak, že vydělíme čitatel jmenovatelem. Takže obecně pokud máme zlomek , pak hodnotou zlomku je číslo a/b. Předchozí zlomek (dvě pětiny) by pak měl hodnotu 2/5, což je 0,4.

Jak porovnat čísla?

Při porovnávání desetinných čísel najdeme tu „nejdůležitější" část, ve které se liší, a podle ní srovnání provedeme. Tedy nejprve porovnáváme celou část. Pokud jsou celé části shodné, porovnáváme desetiny, následně setiny, tisíciny a tak dále.
Pokud jde o toto, jak se porovnávají zlomky?
Porovnávání zlomků se stejným jmenovatelem je jednoduché: stačí prostě porovnat čitatele. Pokud například porovnáváme zlomky 73 a 75, je větší druhý zlomek. Oba zlomky vyjadřují sedminy z celku a je prostě víc, když máme sedmin pět.

Jak se sčítají zlomky?

Pokud mají sčítané zlomky stejného jmenovatele, stačí prostě sečíst čitatele. Jmenovatele necháme stejného, tedy a c + b c = a + b c \frac{a}{c}+\frac{b}{c}=\frac{a+b}{c} ca+cb=ca+b.

By Monia

Co je to registr PC? :: Jak se značí iracionální čísla?
Užitečné odkazy