Domovská stránka > C > Co Je Msi Afterburner?

Co je MSI Afterburner?

MSI AFTERBURNER MSI Afterburner je nejpoužívanější software pro grafické karty z dobrého důvodu. Je spolehlivý, funguje pro jakoukoli kartu (i jinou než od MSI), poskytuje vám plnou kontrolu, umožňuje vám sledovat hardware v reálném čase a to nejlepší: je zcela zdarma!

Přečtěte si více

Jak poznám že mi odešla grafická karta?

Toto se projevuje barevnými artefakty, pruhy nebo kostičkami ve 2D i 3D obrazu a nestabilitou počítače (tuhnutí, nahodilé restarty či vypínáním PC). V případě, že se tyto barevné chyby objevují na obrazovce, bude se s největší pravděpodobností skutečně jednat o neopravitelnou závadu na grafické kartě - vadnými paměťmi.
Jak zjistím zatížení grafické karty?
Až doposud jsme kvůli sledování vytížení GPU museli využívat nástroje třetích stran, to se nyní změní. Podle posledního Insider Preview sestavení operačního systému Windows přibude záložka využití grafické karty do správce úloh. Funkce by se měla objevit v nejbližších aktualizacích OS a dostupná bude všem uživatelům.

Jak zjistit teplotu grafiky?

Obvyklá teplota grafické karty se pohybuje kolem 30–50 stupňů v případě, kdy počítač nemusí zpracovávat graficky náročné úkoly. Teplotu grafické karty si můžete snadno ověřit pomocí malého diagnostického nástroje GPU-Z. Dokud se grafická karta v klidovém stavu nezahřívá na více než 60 stupňů, je všechno v pořádku.
Jak zjistit stav grafiky?
Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy.

Kde najdu CPU?

Ty nejzákladnější informace týkající se hardwarové konfigurace vašeho počítače najdete v Ovládacích panelech operačního systému Windows 10. Naleznete zde údaje o typu a rychlosti CPU, dále je zde velikost nainstalované operační paměti RAM a verze operačního systému.
Jak najít procesor?
Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.

Někdo se také může ptát, jak zabránit přehřívání počítače?

Udělejte něco proti přehřívání
  1. Vyčistěte počítač od prachu.
  2. Zajistěte pořádné větrání
  3. Zkontrolujte, jestli fungují ventilátory.
  4. Dolaďte chladiče.
Když to vezmeme v úvahu, jak snížit výkon počítače?
Doporučuji úplně vypnout „Use throttling (ODCM)". Toto nastavení je u každého ze 4 zmiňovaných profilů zvlášť. Throttling je funkce CPU od Intelu, která posílá do procesoru v případě přehřátí či nedostatečného množství energie v baterii prázdné cykly a tím by ho měla ochladit a snížit tím spotřebu.

Navíc, jak zabránit přehřívání notebooku?

Jak zchladit notebook, když se přehřívá?
  1. Nepříjemnému přehřívání se můžete vyhnout s vhodnou chladicí podložkou.
  2. Pravidelně svůj notebook čistěte od nánosů prachu.
  3. Starší notebook je vhodné vyměnit za nový model či si pořídit lepší chlazení

By Jollanta Seidle

Jak zmerit teplotu GPU? :: Jak ochladit GPU?
Užitečné odkazy