Domovská stránka > C > Co To Je Platová Třída?

Co to je platová třída?

Platová třída vyjadřuje náročnost práce, která je po zaměstnanci v rámci sjednaného druhu práce požadována. Rozhodujícím kritériem pro zařazení zaměstnance do konkrétní platové třídy je proto zaměstnancem vykonávaný druh práce. Zaměstnavatel zařadí zaměstnance do platové třídy, ve které je podle nařízení vlády č.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to třída?

Třída je základní návrhový prvek objektově orientovaného programování, který slouží jako předpis pro vytvoření objektu jako instance třídy. Program napsaný v objektově orientovaném jazyce může odpovídat pojmům z reálného světa.

A co to je plat?

Plat je peněžité plnění poskytované zaměstnanci jakožto odměna za práci pro zaměstnavatele, jenž je veřejnou institucí (tzv. veřejný sektor – stát, obec, kraj, státní fond, příspěvková organizace – kde se platy hradí z rozpočtu jejího zřizovatele – nebo školská právnická osoba apod.).
Co se počítá do praxe?
Praxí v oboru je výkon práce, pro kterou jsou potřebné znalosti stejného nebo obdobného zaměření jako pro výkon požadované práce. Dobu praxe v oboru započte zaměstnavatel v plném rozsahu. Dobu jiné praxe započte zaměstnavatel podle míry jejího využití pro výkon požadované práce.

Jak se počítá platový stupeň?

Započtení praxe pro rozhodnutí o platovém stupni

Zaměstnavatel přiřadí zaměstnanci platový stupeň podle celkové doby praxe: Do doby praxe se plně započítává dosavadní praxe v oboru, základní (náhradní) vojenská služba a civilní služba. Praxe v jiném oboru se započte nejvýš do 2/3 odpracované doby.
Jak se určuje platová třída učitelů?
Platy učitelů na veřejných školách od
Stupeň1. stupeň6. stupeň
4. třída15 54021 130
5. třída16 86022 980
6. třída18 23024 890
7. třída19 75027 050

Související článek

Co je to společenská třída?

Sociální třída je skupina lidí, kteří mají stejné nebo podobné vlastnosti. Třída je systém sociální stratifikace, který popisuje společnost jako soubor hierarchicky uspořádaných vrstev, které se od sebe liší životními podmínkami a příležitostmi.

Kolik je 5 platová třída?

Platové tabulky 2022 - Základní platová tabulka - tabulka č. 1
Platový stupeňPraxePlatová třída
4do 6 let14 040
5do 9 let14 510
6do 12 let14 990
7do 15 let15 510
Následně, co znamená nastupni plat?
Není moudré říkat konkrétní číslo, ale spíše finanční rozmezí, v němž jste ochotni práci vykonávat.

Lidé se také ptají, co není mzda?

Hlavní faktor jasně určující, jestli člověk pobírá plat, nebo mzdu, se odvíjí od toho, v jakém sektoru dotyčný pracuje. Pokud je zaměstnancem státu, kraje, obce, případně některé jím, respektive jimi zřízené rozpočtové a příspěvkové organizace, poté mu náleží plat. Pracuje-li v sektoru soukromém, pobírá naopak mzdu.
Pokud jde o toto, co víte o mzdě?
MZDA je peněžité plnění a plnění peněžité hodnoty (naturální mzdy) poskytované zaměstnavatelem zaměstnanci za vykonanou práci. Mzdou jsou odměňováni zaměstnanci ostatních zaměstnavatelů.

Co je Zapocitatelna praxe?

Započitatelná praxe. Započitatelná praxe je praxe, kterou Vám zaměstnavatel započítá, a díky které postoupíte do vyššího platového stupně. Započitatelnou praxi pedagogů řeší § 4 Nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě a Zákoník práce.

By Graehl Capiga

Kdy se zvyšuje platový stupeň? :: Jak se připojit k Ethernet?
Užitečné odkazy