Domovská stránka > C > Co Je To Power Query?

Co je to Power Query?

Co je Power Query

Power Query je skvělý nástroj pro načtení dat z různých zdrojů (sešit, csv, xml, web) a jejich úpravu čištění transformací případné propojení. Stejně tak můžete využitím doplňku tyto transformace provádět dynamicky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak spustit Power Query?

Nástroj Power Query je součástí instalace a najdete jej na kartě Data ve skupině Načíst a transformovat.

Navíc, jak získat power query?

K průvodcům a nástrojům importu dat Power Query se dostanete ze skupiny Získat data transformace & na kartě Data na pásu karet Excel.
Jak spustit Power Query?
V Excelu 2016 je nástroj Power Query součástí instalace a ikony tohoto nástroje najdete na kartě Data ve skupině Načíst a transformovat.

Kde se využívá databáze?

Databáze (z anglického data base, základna pro data) je propracovaný softwarový systém pro ukládání dat a jejich následné zpracování. Na internetu se databáze používají při programování webových aplikací.
Kde se setkáváme s databází?
S databázemi se v běžném životě setkáváme velmi často. Uvádíme běžné použití databází velkého rozsahu: rezervační systémy leteckých společností, • databáze státní správy, • informační systémy bank, • nemocniční systémy evidence pacientů, • databáze knihoven. Nejpoužívanějšími databázemi jsou relační databáze.

Související článek

Co je to Query?

Toto je název příkazu, který se nazývá dotaz.

Jak fungují databáze v praxi?

Struktura databáze se ukládá na paměťové médiu. Jedná se o množinu dat či informací, které jsou organizované přehledně do tabulek pro snadnou orientaci. Příkladem může být knihovna nebo kartotéka, kde jsou záznamy uložené podle daných pravidel.
Co je Parcialita?
Parciální (lat. partialis) znamená částečný, dílčí; opak: totální, úplný.

Následně, proč mají databáze více tabulek?

7) Proč mívají obvykle databáze více tabulek? a) Aby nebyly zbytečně ukládány opakující se údaje. b) Protože to tak dělají všichni a nemá cenu to dělat jinak. c) Ve více tabulkách jsou data přehlednější, ale těžko se v nich hledají a opravují údaje.
Můžete se také zeptat, co je to dotaz v databázi?
Dotaz může představovat požadavek na zobrazení výsledků dat z databáze, na provedení akce s daty nebo na kombinaci obou dvou operací. Dotaz může poskytnout odpověď na jednoduchou otázku, provádět výpočty, slučovat data z různých tabulek nebo dokonce přidávat, měnit či odstraňovat data z databáze.

Jaké jsou databázové systémy?

Příklady SŘBD: Microsoft SQL server, MySQL, Oracle, Informix, SyBase, Microsoft Access a další.

By Carissa

Similar articles

Co znamenají jednotlivé barvy? :: Co umožňuje internetový server okolnímu světu?
Užitečné odkazy