Domovská stránka > C > Co Je To Proces?

Co je to proces?

Proces je obecné označení pro postupné a nějak zaměřené děje nebo změny, pro posloupnost stavů nějakého systému. Jako proces nelze označit nahodilé anebo chaotické dění. Proces je děj, který v určitém bodě začíná, před další bod prochází a v určitém bodě končí – má přesnou trajektorii, má cíl.

Přečtěte si více

Související článek

Co je myšlenkový proces?

Myšlení je mentální proces, jehož prostřednictvím získáváme zobecněné poznatky o realitě. S myšlením souvisí řeč, paměť, vnímání a představivost. Myšlení je duševní proces hledání a objevování.

A co je to procesní mapa?

Co je to procesní mapa/mapa procesů? Nejčastěji jde o schematické znázornění sledu určitých činností (postupů) v daném časovém období. Mapa procesů dělí procesy dle přidané hodnoty v organizaci na hlavní procesy, řídící procesy a podpůrné procesy.
Lidé se také ptají, co je podnikový proces?
Davenport (1993) definuje podnikový proces jako „strukturovanou a měřitelnou sadu aktivit navržených k vytváření konkrétního výstupu pro určitého zákazníka na trhu. To zahrnuje silný důraz na to, jak se práce v organizaci dělá, v protikladu k produktovému zaměření, soustředěnému na to, co se dělá.

A co dělá procesní inženýr?

Procesní inženýr hodnotí stav a funkci procesů a aparátů stávající výrobní technologie a navrhuje k inovaci nevyhovující nebo zastaralé výrobní úseky. Analyzuje pracovní cykly, optimalizuje výrobu a materiálové toky. Účastní se aplikace výsledků výzkumu a vývoje do praxe a kontroluje jejich úspěšnost.
Lidé se také ptají, co je to řízení?
Řízení je to rozhodování o optimálním využití zdrojů, které má řídící pracovník k dispozici. K těmto zdrojům řadíme zdroje lidské, finanční, materiální, informační a časové. Rozhodujícími zdroji jsou zdroje lidské.

Související článek

Jak zakázat proces?

Můžete otevřít okno nastavení systému Windows.

Kdo je vlastník procesu?

Vlastníkem procesu je odpovědná osoba, která proces vytváří tak, aby přinášel firmě přidanou hodnotu v podobě kvalitních produktů, služby, zisku, snižování ztrát apod. Proces může řídit a postupně zefektivňovat. Nemusí však vykonávat jednotlivé činnosti procesu.
Co je to business proces?
Business proces (někdy též podnikový proces, obchodní proces nebo jen zkráceně proces) je tok práce nebo činností.

Jak nastavit procesy ve firmě?

Čím dříve ve firmě začnete sestavovat aspoň pravidla a jednoduché checklisty, tím lépe. Práce na procesech je investice časová. Každý proces vyžaduje čas na zmapování, přemýšlení o jeho lepší podobě, konzultace s kolegy z jiných oddělení a podrobnější popis jednotlivých činností.
Co je procesní chyba?
Jde o nenapravitelné chyby, které se projevily v činnosti orgánů přípravného řízení, resp. při vyšetřování předmětného případu.

A další otázka, co to je procesní právo?

Procesní právo je souhrn právních norem, které regulují proces, postup, jak se domoci svých subjektivních práv či jak realizovat své subjektivní povinnosti. Procesní (subjektivní) práva jsou vždy odvozená, bez podkladového (subjektivního) práva hmotného by sama o sobě neměla smysl, neboť by neměla co realizovat.

By Budworth Monnier

Similar articles

  • Jak se správně modeluje BPM proces?

    Je běžné začít s modelem procesu na vysoké úrovni a poté modelovat jednotlivé dílčí procesy. Hrubý model dílčího procesu lze vytvořit a dále zpřesňovat, přidávat činnosti, řadit prvky do plaveckých drah atd.

Jak se správně modeluje BPM proces? :: Co znamená čtyřjádrový procesor?
Užitečné odkazy