Domovská stránka > K > Kde Se Komprese Dat Používá?

Kde se komprese dat používá?

Používá se tam, kde je možné ztrátu některých informací tolerovat a kde nevýhoda určitého zkreslení je bohatě vyvážena velmi významným zmenšením souboru. Používá se pro kompresi zvuku a obrazu (videa), při jejichž vnímání si člověk chybějících údajů nevšimne nebo si je dokáže domyslet (do určité míry).

Přečtěte si více

Související článek

Jak souvisí nastavení komprese s kvalitou zvuku a velikosti výsledného souborů?

Kvalita zvuku komprimovaných stop závisí na použitém kompresním formátu a zvoleném datovém toku. Čím vyšší je datový tok, tím větší bude soubor, ale tím kvalitnější bude nahrávka, protože metoda komprese nemusí vyhazovat tolik dat.

Jak vytvořit archivní soubor?

Nový archiv vytvoříte pomocí aplikace Správa archivů v následujících krocích:
  1. Vyberte Správa archivů ▸ Nový archiv.
  2. Pojmenujte svůj nový soubor archivu a vyberte umístění, kam se má uložit.
  3. Zmáčknutím tlačítka + na nástrojové liště přidejte požadované soubory a složky.
  4. Až dokončíte přidávání souborů, je archiv připraven.
Jak otevřít ZIP soubor zdarma?
WinRAR 6.10 beta

WinRAR patří mezi nejpopulárnější programy sloužící ke kompresi dat. Přízeň miliónů uživatelů si WinRAR získal zejména díky jednomu z nejlepších kompresních poměrů, vaše data zabalí do archivu s co nejmenší možnou velikostí v co nejkratším čase.

Jak poslat složku fotek?

Musíš tu složku zabalit třeba do ZIP nebo RAR archivu a potom to půjde... Poté tu složku s více fotkami přesuň do této komprimované složky. Poté by to už mělo jít odeslat...
Jak otevřít soubor v RAR?
Programy pro otevření souboru RAR
  1. WinRAR. Pravděpodobně nejznámější a dost možná nejpoužívanější program pro otevírání RAR souborů.
  2. 7-Zip File Manager. Další populární program pro archivaci souborů, který pracuje s příponou .
  3. WinZIP.

Související článek

Kdo používá iPhone?

Letos v září Apple poprvé překonal hranici jedné miliardy aktivních uživatelů. Neil Cybart odhaduje, že. První americkou společností, jejíž tržní hodnota překročila dva biliony dolarů, byl Apple.

Když to vezmeme v úvahu, jak zaheslovat soubor zip windows 10?

Postup zaheslování je u obou programů téměř totožný. Stačí vybrat soubory, které chcete zaheslovat, a kliknout na ně pravým tlačítkem myši. Následně vyberte možnost Přidat do archivu. V otevřeném okně pak už stačí najít pole s přidáním hesla a máte vyhráno.
Jak otevřít RAR soubor bez instalace?
UnRar se zde ovládá v prostředí Příkazového řádku. Není potřeba žádná instalace, stačí pouze rozbalit stažený soubor. Poté spusťte Příkazový řádek a nastavte cestu na danou složku s rozbaleným nástrojem. Napsáním příkazu unrar se zobrazí nápověda k programu.

Můžete se také zeptat, jak zazipovat pdf s heslem?

Jedním z možných řešení je použití programu 7-Zip, který se po instalaci integruje do Průzkumíka. Na souboru (případně složce), který se má komprimovat („zazipovat"), klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte 7-Zip a následně Přidat do archivu... Formát archivu nastavte na zip.
Jak zamknout RAR soubor?
Z příkazového řádku zadáte heslo přepínačem -p[heslo], v grafickém rozhraní WinRARu můžete buď stisknout Ctrl+P, zvolit příkaz "Nastavit standardní heslo" z nabídky Soubor nebo kliknout na malou ikonku klíče v levém spodním rohu okna WinRARu.

Jak používat WinRAR?

Program Winrar se při instalaci implementuje přímo do systému Windows. Stačí tedy kliknout na soubor archivu, který chcete rozbalit pravým tlačítkem myši a dát Extrahovat do příslušného adresáře. Pokud archiv obsahuje více souborů, musíte mít všechny k dispozici v jednom adresáři a začít rozbalovat od prvního z nich.

By Sigvard

Similar articles

Jak spamovat? :: Jak otevřít ZIP soubor?
Užitečné odkazy