Domovská stránka > C > Co To Je Datový Tok?

Co to je datový tok?

Datový tok (bit rate) je množství digitálních dat přenesené za určitou časovou jednotku. Počítá se většinou v Megabitech za sekundu (Mbit/s). Obecně lze říci, že čím vyšší hodnota, tím kvalitnější digitální video je.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo je datový vědec?

Podobně jako dolování dat využívá datová věda vědecké metody, postupy a systémy k získávání znalostí a poznatků z dat v různých formách.

Jak funguje video?

Princip digitálního videa je stejný jako u klasického filmu nebo televize, kdy rychlé střídání jednotlivých snímků za sebou vyvolá iluzi plynulého pohybu. Využívá se vlastností lidského oka, které obrazovou informaci zpracovává a předává nervovému vláknu se setrvačností a mozek si chybějící informace sám doplňuje.
Kolik zabere Full HD video?
1080p HD při 30 FPS přibližně 65 MB (výchozí) 1080p HD při 60 FPS přibližně 90 MB (plynulejší) 4K při 24 FPS přibližně 150 MB (filmové) 4K při 30 FPS přibližně 190 MB (vyšší rozlišení)

Jak nastavit bitrate v OBS?

Kliknutím na tlačítko "Nastavení" v sekci "Ovládací pravky" se zobrazí okno nastavení OBS Studia. V nastavení nás budou zajímat především sekce "Vysílání" (později), "Výstup" a "Obraz". V sekci "Výstup" v části vysílání snižte hodnotu "Bitrate videa" na "1000 Kbps". Ostatní nastavení ponechte beze změny.
Někdo se také může ptát, jak nahrát video na youtube ve 4k?
Zároveň se doporučuje, abyste videu provedli tzv. upscale. To v praxi znamená, že pokud máte Full HD video (1080p), tak byste ho měli převést například do 4K. Pokud tato pravidla dodržíte, tak YouTube na vaše video prakticky vůbec nesáhne a provede minimální komprimaci.

Související článek

Kolik stojí datovy roaming?

Nezáleží na tom, zda tarify zahrnují hovory nebo ne, počítají se pouze data. Cena bez DPH je 499 Kč, dvojnásobná tedy 980 Kč, po přepočtu 36,54 eur. Tuto hodnotu vydělte regulovanou cenou. Výsledkem je 12,18 gigabajtu.

Pokud jde o toto, jak datový tok ovlivňuje videozáznam?

Běžně udávaná hodnota jsou tedy Megabity za sekundu (Mb/s), anglicky Megabites per second (Mbps). Obecně můžeme říct, že čím vyšší je datový tok, tím je video hezčí.
Jak rychlý internet na 4K?
Přenos videa v rozlišení 4K klade vysoké nároky na rychlost. Amazon doporučuje pro bezproblémové sledování rychlost stahování alespoň 15 Mbit/s, Netflix dokonce 25 Mbit/s. Pokud nevíte, jak rychlý vlastně máte internet, určitě se vyplatí udělat si test rychlosti připojení k internetu.

Můžete se také zeptat, jak stahovat z primy?

Otevřete aplikaci iPrima a tapněte na záložku Moje v dolním menu aplikaci (ikona s vašimi iniciálami) Tapněte na Můj účet a nastavení Tapněte na tlačítko Stahování videí
Někdo se také může ptát, jak na střih videa?
Chcete-li video sestříhat nebo odstranit jeho část, otevřete editor videa.
  1. Přihlaste se do Studia YouTube.
  2. V nabídce vlevo vyberte možnost Obsah.
  3. Klikněte na název nebo miniaturu videa, které chcete upravit.
  4. V levé nabídce vyberte možnost Editor.

Lidé se také ptají, jak ořezat video?

Chcete-li video oříznout efektivně a rychle, můžete zkusit výkonný nástroj pro ořezávání videa MiniTool MovieMaker . S nejlepším nástrojem pro řezání videa můžete efektivně a dokonale ořezávat video, protože nabízí rozhraní podobná čarodějům i výkonné funkce. Kromě toho je to bezplatný nástroj.

By Boniface

Similar articles

Kolik filmu se vejde na 32 GB? :: Čím se živí kočka divoká?
Užitečné odkazy