Domovská stránka > C > Co Se Považuje Za Osobní Údaj?

Co se považuje za osobní údaj?

Osobní údaje jsou ve stávající směrnici z roku 1995 i v GDPR definovány jako veškeré informace vztahující se k identifikované či identifikovatelné fyzické osobě. Mezi obecné osobní údaje řadíme jméno, pohlaví, věk a datum narození, osobní stav, ale také IP adresu a fotografický záznam.

Přečtěte si více

Související článek

Co to je osobní integrita?

Latinský výraz pro bezúhonnost znamená neporušený, celistvý, bezúhonný, zdravý. Tělesnou integritou rozumíme neporušenost a neporušitelnost našeho těla.

Navíc, co jsou iniciály osoby?

Iniciály jsou první písmena jména a příjmení. V literatuře se pak můžete setkat s umělecky provedeným prvním písmenem, iniciálou. Nacionále jsou pak tím pravým slovem, tím, co se po vás často žádá, tedy osobní údaje... a těch ze dvou písmen skutečně nikdo moc nevyčte.
Co není osobním údajem?
Rozhodující je, zda je možné podle daných údajů určit konkrétní osobu. Proto jméno samo o sobě nebo dokonce e-mail ve spojení se jménem nebude osobním údajem, pokud podle něj není možné určitou osobu označit. Například e-mailová adresa jan.

A co je to osoba?

Osoba je jednotlivá rozumová bytost, často s důrazem na její jedinečnost a identitu: obvykle je to člověk s vlastním jménem, schopný se rozhodovat, jednat i odpovídat za své jednání. Osoba je odborný pojem psychologie, filosofie, teologie, práva, sociologie a kulturní antropologie.
Někdo se také může ptát, co je podle gdpr osobní údaj?
Odpověď Osobní údaje jsou jakékoli informace, které se týkají identifikované nebo identifikovatelné žijící osoby. K osobním údajům patří i různé jednotlivé informace, které společně jako celek mohou vést k identifikaci určité osoby.

Související článek

Jak se píše časový údaj?

Hodiny a minuty dne se při zadávání času jako denní čas oddělují tečkou. Hodiny se zapisují jednociferně a minuty dvouciferně. Pro oddělení hodin a minut lze místo tečky použít dvojtečku.

Co se považuje za zpracování osobních údajů?

Zpracování osobních údajů je jakýkoli úkon nebo soubor úkonů, které správce nebo zpracovatel systematicky provádějí s osobními údaji, a to automatizovaně nebo jinými prostředky.
Co to je anonymizace?
Anonymizace je nevratný proces bez možnosti zpětné identifikace osoby. To znamená, že se data nedají v budoucnu dohledat. Naopak druhý pojem pseudonymizace je procesem vratným. Vaše osobní údaje jsou v tomto případě pouze nahrazeny, rozděleny.

Co je to citlivý údaj?

Zvláštní kategorie osobních údajů jsou takové osobní údaje, které vypovídají o rasovém či etnickém původu, politických názorech, náboženském vyznání či filozofickém přesvědčení, členství v odborech, zdravotním stavu či o sexuálním životě nebo sexuální orientaci fyzické osoby.
A další otázka, co jsou to identifikační údaje?
Obvykle se jako osobní údaje považují: jméno a příjmení státem vydané identifikační údaje (např. rodné číslo, číslo OP, číslo pasu, číslo řidičského průkazu atd.)

Lidé se také ptají, co to je údaj?

Osobní údaje, známé také jako osobní informace nebo údaje umožňující zjištění totožnosti (PII), jsou jakékoli informace týkající se identifikovatelné osoby (subjektu údajů).

By Barton Villarreal

Similar articles

Co obsahují nacionále? :: Co jsou rozumové schopnosti?
Užitečné odkazy