Domovská stránka > C > Co Je Tmus?

Co je TMUS?

T-Mobile US (TMUS) - historický graf v bodech.

Přečtěte si více

Kam se zapojuje grafická karta?

Na základní desce vyhledáme příslušný slot pro grafickou kartu. Většinou je hlavní grafický slot ten první od procesoru (dnes PCIeX16). Samozřejmě je možné osadit i více grafických karet, pakliže to deska umožňuje.
A další otázka, co mám za grafickou kartu?
Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.

Následně, jakou grafickou kartu k procesoru?

Zaměřte se též na příkon karty, výkonná grafická karta vyžaduje dostatečně výkonný zdroj. Dejte si pozor na to, že musíte počítat i s příkonem dalších komponent v počítači. Technicky vzato je grafická karta kompatibilní prakticky s jakýmkoli procesorem, slabší procesor by ovšem výkonnou grafickou kartu mohl brzdit.
Jak funguje integrovaná grafika?
Integrované grafické karty

Integrovaná grafika je dnes vždy v procesoru, případně dříve na základní desce, a její čip pracuje se systémovou operační pamětí. Ta je tak sdílena mezi CPU a GPU (grafický procesor). Integrované grafické karty prakticky vzato nemají žádnou vlastní paměť a ukusují z RAM notebooku.

Jakou integrovanou grafiku?

Integrované grafické karty

Nejčastěji se setkáváme s grafikami Intel HD Graphics. Bez problémů zvládají kancelářské aplikace, přehrávání filmů, internet a mnoho dalšího. Pokud nepoužíváte počítač nebo notebook k hraní her nebo na grafické práce, bude vám stačit tato grafika. Výhodou je její nízká cena a malá spotřeba.
Co je to integrovana grafika?
Grafická karta, která je zabudována přímo do procesoru. Nedosahuje takových výkonů, jako dedikované grafické karty. Avšal notebook vybavený integrovanou grafickou kartou zpravidla vydrží déle na baterii.

Co to jsou přídavné karty?

Rozšiřující karty jsou elektronické tištěné obvody osazené elektronickými součástkami a slouží k rozšíření, nebo vylepšení schopností počítače. Ne všechny karty jsou kompatibilní se všemi deskami. Rozšiřujících karet je mnoho typů.
Jak poznat dobrý procesor?
Mezi nejdůležitější parametry patří počet jader, frekvence a cache paměť. Protože jsou procesory mimořádně komplikované součástky a používají celou řadu různých technologií k optimalizaci a zvýšení výkonu, není jednoduché a vhodné se orientovat jen podle výše zmíněných parametrů.

Můžete se také zeptat, jak vybrat herní procesor?

Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil".

By Hynes Felicetti

Co znamenají tlačítka na klávesnici? :: Jakou grafickou kartu do PC?
Užitečné odkazy