Domovská stránka > C > Co Je Počítačová Síť A Jaké Má Výhody?

Co je počítačová síť a jaké má výhody?

Spojení v rámci území je většinou realizováno pomocí speciálních rychlých kanálů. Možnost sdílení dat je jednou z nejvýznamnějších výhod, kterou běžně sítě poskytují. Sdílení dat - větší počet uživatelů může pracovat s určitými daty současně. Tato možnost je samozřejmým požadavkem mnoha aplikací.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou databázové systémy?

Microsoft SQL server je jedním z příkladů RDBMS.

Následně, co je internet a jak funguje?

Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).
Kdy vznikly počítačové sítě?
Počítačová síť je spojení dvou a více počítačů a skládá se z kabelů, aktivních prvků a koncových zařízení. V roce 1969 byla spuštěna první, a to vojenská počítačová síť se jménem ARPANET, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet.

Následně, kde vznikla první počítačová síť?

září 1969, šlo ale jen o první z mnoha experimentů. V laboratoři na Kalifornské univerzitě nikdo ten den netušil, jaký fenomén právě vzniká. Tehdejší pokus o první počítačovou síť nesl název Arpanet, podle americké Agentury ministerstva obrany pro výzkumné účely (ARPA).
Jak vznikl ARPANET?
Základní myšlenky. Vznik ARPANETu byl financován grantovou agenturou ARPA (později přejmenovanou na DARPA – Defense Advanced Research Projects Agency) ministerstva obrany USA. Původně pouze experimentální síť měla ověřit fungování systému při využití přepojování paketů, což přinášelo maximální robustnost.

Související článek

Jaké jsou verze Windows?

První verze systému Windows 1.0 se začala široce používat až ve Windows 95. Současné klientské verze systému Windows 8.1 jsou Windows 10 a Windows 11. Serverové verze jsou Windows Server 2008 a 2012.

Lidé se také ptají, co lze sdílet v počítačové síti?

Sdíleným prostředkem je míněn pevný disk (pro ukládání dat), počítačová tiskárna (tisk dokumentů), scanner (digitalizace tištěných dokumentů), ale i ADSL modem (sdílení připojení k Internetu) a podobně.
Můžete se také zeptat, jaká zařízení obvykle nalezneme v lan sítích?
Nejrozšířenějšími technologiemi v dnešních LAN sítích jsou Ethernet a Wi-Fi (nebo také WLAN), v minulosti byly používány např. ARCNET a Token Ring.

Navíc, na jaké kategorie dělíme sítě podle druhů přenášených signálů?

Počítačové sítě se dělí podle různých specifických hledisek jako např. podle přepojování sítí (komutační sítě a paketové sítě) nebo podle druhu přenášených signálů (analogové a digitální). Nás, ale bude zajímat asi nerozšířenější a nejznámější rozdělení a to rozdělení podle rozlehlosti a účelu.
Někdo se také může ptát, co potřebuje z hlediska hw počítač aby mohl být připojen do sítě?
Co potřebuje z hlediska HW počítač, aby mohl být připojen do sítě? Síťovou kartu, kabel, (nebo připojení bezdrátové, je-li k dispozici bezdrátová síť a počítač to umožňuje.

Jak se připojit k počítačové síti?

Mají-li komunikovat dva počítače, které spolu nejsou v jedné lokální síti, musí využít služeb routeru - směrovače. Každý počítač má svoji síťovou kartu s MAC adresou od výrobce. Počítače jsou navzájem propojeny třeba kroucenou dvoulinkou s RJ-45 konektory přes switch do hvězdy.

By Dorene

Similar articles

Co je to počítačová paměť? :: Kolik RAM v tabletu?
Užitečné odkazy