Domovská stránka > C > Co Je To Virus V Počítači?

Co je to virus v počítači?

Počítačový vir je škodlivý program, který se sám šíří bez vědomí uživatele kopírováním do jiného spustitelného programu nebo dokumentu. Účelem viru je infikovat zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást citlivá data uživatelů. Hackeři vytvářejí počítačové viry s úmyslem oklamat uživatele.

Přečtěte si více

Související článek

Jak připojit externí disk k počítači?

2,5 HDD se používají v noteboocích a k připojení k internetu potřebují pouze základní typ kabelu. 3,5 HDD se používají ve stolních počítačích. Neobejdou se bez přídavného napájení, proto je součástí dodávky druhý kabel.

Navíc, jaké jsou typy počítačových virů?

Podle hostitele

Podle toho, prostřednictvím jakých hostitelů se virus šíří, je možné je dělit na několik druhů. Základními typy hostitelů jsou: Spustitelné soubory – COM a EXE programy v prostředí DOSu, EXE soubory v Microsoft Windows, ELF soubory v UNIXu atd. Boot sektory disket a diskových oddílů.
Co je to červ v PC?
Počítačový červ je v informatice specifický počítačový program, který je schopen automatického rozesílání kopií sebe sama na jiné počítače. Poté, co infikuje systém, převezme kontrolu nad prostředky zodpovědnými za síťovou komunikaci a využívá je ke svému vlastnímu šíření.

A jak se šíří počítačový virus?

Viry se nejčastěji šíří např. přes sociální sítě. Stačí si otevřít škodlivý odkaz, který ti někdo (třeba jen omylem) poslal, a můžeš se dostat na stránku, ze které se ti do počítače automaticky stáhne zavirovaný soubor. Viry se mohou šířit také přes webový prohlížeč, jako je třeba Google Chrome nebo Microsoft Edge.
Můžete se také zeptat, jaké jsou typy virů?
1. Různé výrazy pro viry
  • Vir. Počítačový vir je software, který může „infikovat" počítač, sám se nainstalovat a zkopírovat se do jiných počítačů bez vědomí nebo svolení uživatele.
  • Malware. Malware je zkratka pojmu malicious software (škodlivý software).
  • Trojský kůň
  • Červ.
  • Spyware.
  • Adware.

Související článek

Co je to vir v počítači?

Počítačový virus je škodlivý program, který se šíří bez vědomí uživatele tím, že se zkopíruje do jiného programu nebo dokumentu. Účelem viru je poškodit zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást uživatelská data. Počítačové viry jsou vytvářeny se záměrem oklamat uživatele.

Co to je červ?

Červ neboli helmint je mnohobuněčný organismus patřící do kmene ploštěnci (Platyhelminthes) nebo hlístice (Nematoda) nebo vrtejši (Acanthocephala). Některé druhy žijí saprofytickým způsobem v půdě či ve vodě.
Pokud jde o toto, jak se projevuji počítačové viry?
Jak se projevuje počítačový vir?
  • Škodlivý software deaktivuje antivirový program a firewall.
  • Výkon počítače nebo notebooku se výrazně sníží.
  • Připojení k internetu se zpomalí.
  • Internetové připojení vypadává bez zjevného důvodu.
  • Objevuje se velký počet vyskakujících oken.
  • Objevují se okna s nesmyslnými vzkazy.

Jak se počítačové viry projevují?

Počítačový vir si v podstatě bere vaše data jako rukojmí a vyhrožuje, že pokud nezaplatíte, nejen že se k datům už nedostanete, ale také o ně definitivné příjdete, např. vymazáním. Zničení dat - Nejhorší varianta pro uživatele počítače. Vir se neptá a rovnou likviduje data na pevném disku.
Navíc, co je to makrovir?
Makroviry jsou specifickou skupinou virů, která se šíří prostřednictvím dokumentu, nikoliv prostřednictvím programů jako "klasické viry". Makroviry využívají toho, že dokumenty určitého formátu mohou obsahovat kód, který je spuštěn při práci s dokumentem a který může být virem infikován.

Co je to Worm?

Počítačový červ (anglicky Computer worm) je škodlivý počítačový program, který je schopen automatického vytváření vlastních kopií a jejich rozesílání na jiné počítače.

By Adelaja Roye

Similar articles

Jak se šíří červ? :: Kdo přežije na Prima Cool?
Užitečné odkazy