Domovská stránka > C > Co Patří Mezi Svobodný Software?

Co patří mezi svobodný software?

Mezi nejznámější svobodný software patří například operační systém Linux, prostředí KDE, prostředí GNOME, aplikace na úpravu grafiky GIMP, webový prohlížeč Firefox a kancelářský balík LibreOffice. Množství svobodného softwaru je obrovské a lze nalézt software téměř pro každou oblast použití.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký je rozdíl mezi tranzistorem a tyristorem?

Proud procházející tyristorem musí být po odpojení řídicího proudu přerušen jiným způsobem.

Jaké jsou druhy licencí?

Lze rozlišit dva základní typy licence, a to licenci výhradní a nevýhradní. Nevýhradní licence umožňuje autorovi dále vykonávat veškerá práva spojená s dílem i poskytnout licenci třetím osobám, taková licence nemusí mít písemnou formu.
Následně, jak se nazývá komerční software s určitými omezením?
Public domain - jedná se o software, u kterého se jeho tvůrci dobrovolně vzdali svých autorských práv. Takovéto programy můžete jakkoliv upravovat i volně šířit.

Co je to aplikační software?

Aplikační software je rozšiřující software, který pracuje na základech operačního systému a vykonává specifické funkce podle daných potřeb uživatele.
Co znamená slovo Komercni?
přesný význam slova? Ano souhasím, význam slova je "obchodní", řekla bych že ho používáme v případě kdy je cokoliv děláno výhradně s cílem vydělat peníze. Také založeno na reklamě a masové propagaci. Aź z tohoto popudu se slovo přeneslo do hovorového "komerční", tedy tuctové a bez nápadu !

Související článek

Jaký je rozdíl mezi slovníkovým útokem a útokem hrubou silou?

Slovníkový útok zkouší klíče, které útočník považuje za pravděpodobné, že budou použity jako hesla.

Někdo se také může ptát, co je software příklady?

Příklady aplikačního softwaru zahrnují kancelářské aplikace, grafické programy, přehrávače médií, zabavní software. Aplikace mohou být vázané na počítač a jeho systémový software, nebo mohou být vydány odděleně.
Lidé se také ptají, co je to programové vybavení legální nelegální sw?
Software, základní programové vybavení, bývá obvykle v počítači, který si koupíte. Zákonnou cestou je si pořídit legální programy. Stane se, že zaměstnanec nainstaluje nelegální software do firemního počítače. Existuje řada možností a často i za oficiální software nemusíte zaplatit ani korunu.

Co to je systémový software?

Software lze rozdělit na: systémový software, který zajišťuje chod samotného počítače a jeho styk s okolím. aplikační software, se kterým buď pracuje uživatel počítače nebo zajišťuje řízení nějakého stroje.
Někdo se také může ptát, co je to trialware?
Demoverze (anglicky demoware, trialware) je komerční software dostupný zdarma ve verzi, která je omezená v jednom či více směrech. Nejčastější omezení: program funguje jen po určitý počet dnů od instalace. omezený počet spuštění programu (určený počet spuštění)

Co to je adware?

Slovo adware vzniklo zkrácením slov „advertising-supported software" (software podporující reklamu). Může se jednat o reklamy ve formě vyskakovacích oken (tzv. pop-up okna), reklamy překrývající část obrazovky nebo webové stránky.

By Kate

Similar articles

Co je to TCP IP? :: Jak zjistit COM port USB?
Užitečné odkazy