Domovská stránka > C > Co Je To Diskurs?

Co je to diskurs?

diskurs – (z lat. discurrere = rozbíhat se, promlouvati, mluvit) – promluva, projev, řeč, rozprava.

Přečtěte si více

A další otázka, co to je racionální?

Racionalita (z lat. ratio, rozum a rationalis, rozumný) je rozumnost či rozumovost, schopnost myslet, rozhodovat se a jednat na základě rozvahy, případně rozumných účelů a cílů, které lze obhájit důvody.
Co to je rigidní?
Rigidita (z lat. rigidus) znamená tuhost, neohebnost. Opak je flexibilita, pružnost, poddajnost. V běžné řeči vyjadřuje rigidita přísnost, strohost v jednání, neúprosné vymáhání pravidel, případně i neschopnost přizpůsobit se změnám a jistý formalismus.

Jak popisuje Foucault ve vůli k vedení moc?

Michel Foucault pak moc vnímá jako určitou schopnost kontroly, popisuje ji jako vztah, který není jen represivní, ale spíše produktivní. Foucaultovo pojetí pak rozvíjí také Teun van Dijk, v jehož konceptualizaci je moc chápána jako kontrola projevující se v komunikaci.
Co je diskurzivní myšlení?
Myšlení diskurzivní, neboli logicko-deduktivní, získává poznatky a závěry na základě úsudku. Informace procházejí procesem postupného zpracovávání a uvědomování si všech článků logicko-deduktivního řetězce souvislostí jevu nebo situace.

Navíc, co je to racionální číslo?

Racionální číslo je číslo, které lze vyjádřit jako zlomek, tj. podíl dvou celých čísel, většinou zapsaný ve tvaru nebo a/b, kde b není nula.
Jak být racionalni?
Předpokladem racionality je, že si lidé na základě zkušeností vybírají ty informace, které jsou pro ně dlouhodobě užitečné, například že si čtou ty články, které jsou pro ně nejdůležitější. U některých rozhodnutí to je velmi dobrý předpoklad.

Co je to racionální strava?

Racionální výživa je výživa, která odpovídá potřebám organismu z hlediska kvantity i kvality. Představuje významný krok primární prevence řady chorob. Vychází z vědeckých poznatků a respektuje zvyklosti jednotlivých zemí.
Lidé se také ptají, co je to oktrojovaná ústava?
Vnucená ústava, pøijatá rozhodnutím panovníka bez schválení parlamentem èi obdobným orgánem.

Můžete se také zeptat, co je to rigidní podlaha?

Rigidní podlahy SPC znamená pevné podlahy. Jednou ze složek nosné desky je minerál - kámen pro větší odolnost a stabilitu podlahy. Nová generace SPC rigidních vinylových podlah nabízí integrovanou akusticky izolační podložku, která si poradí s drobnými nerovnostmi, pevnější zámkové spoje oproti klasickým LVT podlahám.

By Mitran Ridner

Co je to Windows 10 v režimu s? :: Jak se značí celá čísla?
Užitečné odkazy