Domovská stránka > J > Jak Na Putty?

Jak na PuTTY?

2.4. Používání programů PuTTY
  1. Přihlásit se na server bis.vse.cz pomocí SSH a hesla.
  2. Vytvořit osobní dvojici soukromý/veřejný klíč, veřejný klíč nakopírovat na server a přihlásit se pomocí klíče.
  3. Načíst soukromý klíč do paměti (pageant či ssh-agent) a přihlásit se pomocí klíče bez zadávání hesla.

Přečtěte si více

Jak připojit SSH?

SSH se skládá ze dvou částí, které operují nezávisle na sobě - klient a server. Funguje to tak, že pokud se chcete připojit na vzdálený počítač, stačí Vám pouze SSH klient. Podmínkou ale je, že na onom vzdáleném počítači musí být nainstalovaný právě SSH server, který Vám zprostředkuje potřebné služby.
A další otázka, jak spustit putty?
Nastavení klienta PuTTY pro SSH
  1. Spustíme program. Po spuštění programu se nacházíme v záložce Session, kde je třeba definovat údaje připojení:
  2. V konzoli jsme vyzváni k zadání uživatelského jména - login as:. Uživatelské jméno je stejné jako jméno pro FTP.
  3. Nyní jste v pořádku připojeni.

Na co je PuTTY?

PuTTY je klient protokolů SSH, Telnet, rlogin a holého TCP. Dříve byl dostupný jen pro Windows v současnosti je dostupný i pro různé UNIXové platformy (tak i pro několik jiných platforem jako neoficiální port). Původně ho napsal a vyvíjel Simon Tatham.
Následně, jak se připojit na sftp server?
Vyberte možnost File > Open Connection (Soubor > Otevřít připojení)​. Vyberte možnost SFTP (SSH File Transfer Protocol) z rozbalovacího seznamu. Do textového pole Server zadejte partnerupload.google.com .

Jak nastavit SFTP?

Přístupové údaje pro připojení protokolem SFTP/SCP zjistíte (hostitel, uživatelské jméno) resp. nastavíte (heslo) v klientské sekci ve správě Vaší domény v záložce FTP. Jsou stejné, jako hlavní FTP přístup. Stejně tak pro použití rsync přes SSH a SSH shellu.
Co je to SFTP?
Protokol SFTP zajišťuje bezpečný přenos dat pomocí šifrování, při kterém nedochází k přenosu žádných nezašifrovaných dat textových souborů. Pokud se rozhodujete mezi protokoly SFTP a FTP, důrazně doporučujeme použít protokol SFTP, který představuje bezpečnější způsob přenosu souborů.

Když to vezmeme v úvahu, co je to winscp?

WinSCP je SFTP klient a FTP klient s otevřeným kódem (open source) pro Windows. Zároveň podporuje i starší protokol SCP . Jeho hlavní funkcí je bezpečné přenášení souborů mezi vaším počítačem a vzdáleným serverem.
Co to znamená FTP?
FTP neboli File Transfer Protocol se využívá k přenosu dat mezi dvěma počítači, které nejsou přímo na jedné síti (například ve firmě), ale pouze připojené k internetu někde na světě. Při správě e-shopu se typicky jedná o komunikaci mezi vaším počítačem a našim serverem.

Jak používat FTP server?

K připojení doporučujeme používat specializované programy, připojit se na FTP je však možné i pomocí standardního webového prohlížeče. Do adresního řádku stačí zadat adresu ve tvaru ftp://uživatel@hostitel . Prohlížeč pak vyzve uživatele k zadání přístupového hesla.

By Stilla Solispina

Co je FTP heslo? :: Jak nastavit poštu Tiscali?
Užitečné odkazy