Domovská stránka > J > Jak Nastavit Lan V Routeru?

Jak nastavit LAN v routeru?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak spravovat WiFi router?

Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Mělo by to vypadat takto: Po té spustíme internetový prohlížeč a nahoru do lišty vepíšeme internetovou adresu routeru 192.168.1.1, kterou nalezneme na jeho spodní straně včetně přihlašovacích údajů.
Jak poznat dobrý router?
Na rychlosti WiFi routeru se velkou měrou podílí přenosové standardy, které fungují ve dvou frekvenčních pásmech – 2,4 a 5 GHz. Tyto standardy jsou stejné pro routery i koncová zařízení, např. notebooky nebo mobilní telefony. Pásmo 2,4 GHz – Více zatížené, protože poskytuje pouze tři nepřekrývající se kanály.

A jak vybrat router datart?

Hned při výběru routeru byste také měli zohlednit, do jak velkého a komplikovaného prostoru ho budete umísťovat. Nejspíš bude nejrozumnější otestovat reálně kvalitu signálu a až poté řešit špatně pokrytá místa, ale pokud víte, že chcete zasíťovat např.
Jaký router pro domácí síť?
Pro domácí uživatele se dvěma počítači, dvěma notebooky a několika smartphony bude naprosto stačit router s cenou do 1 000 Kč. Důležité je vybírat router, který splňuje "N300", tedy má přenosovou rychlost až 300 Mb/s.

Související článek

Jak nastavit stav baterie?

Přejděte do nastavení a zobrazte procento výdrže baterie.

Navíc, jaký router tp-link?

Pokud nevíte, jaký wifi router do rodinného domu, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.
Jak vybírat modem?
Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.

Jaký router pro optiku?

Pokud od nás máte Pevný internet přes optická vlákna, zřizujeme vám doma zásuvku typu ethernet (RJ-45). Pro připojení pak můžete využít jakýkoliv router s rozhraním ethernet, který se zásuvkou propojíte síťovým kabelem. Router musí mít podporu funkcí PPPoE, NAT a vstupní konektor (WAN) ve formátu RJ-45.
Někdo se také může ptát, jak zjistit zavirovaný router?
Že je router zavirovaný, mohou uživatelé poznat například podle toho, že jim přestane z připojených počítačů zcela fungovat internetové připojení, případně se při snaze o připojení na nějakou webovou stránku zobrazí úplně jiný web. Přesně to se stalo už v minulosti kvůli zranitelnosti známé jako „rom-0".

Co se stane když Resetuju router?

Po resetu do továrního nastavení máte možnost si router znovu kompletně nastavit. Pokud znáte administrátorské heslo routeru, jste ve výhodě, protože v jeho nastavení můžete provést zálohování nastavení a to následně obnovit.

By Blinnie Castano

Similar articles

Jaký je rozdíl mezi smartphonem a mobilem? :: Jaký je rozdíl mezi routerem a WiFi routerem?
Užitečné odkazy