Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Systém?

Co znamená slovo systém?

Přes pozdně latinské systema odvozeno z řeckého systema — „organizovaný celek, celek tvořený díly“, jež vzniklo spojením předpony syn- a kořene slovesa histanai „vzpřímit“, obsahujícího protoindoevropský kořen *sta „stát, učinit nebo být pevným“.

Přečtěte si více

Související článek

Jak aktualizovat systém Windows 7?

Systém Windows 7 je možné spustit pomocí Windows 7Zvolte Start.

Když to vezmeme v úvahu, co je to prvek systému?

Definice systému

Systém je množina elementů (prvků), které jsou mezi sebou vázány nějakým vztahem, respektive vazbou, a jako celek má tento systém vztah ke svému okolí. Systém není jen souhrnem prvků, ale těch, jejichž vzájemné vztahy vytvářejí celek.
A další otázka, co všechno je součástí informačního systému?
Důležitost dat v databázi IS vede k tomu, že se často zahrnují mezi základní složky informačního systému. Podle takto rozšířené definice pak má IS pět komponent: hardware, software, data, lidi a procesy.

A další otázka, co je to podnikový informační systém?

Podnikový informační systém, ve zkratce PIS, je typ informačního systému, který se užívá v podniku k podpoře a zlepšování funkcí jeho podnikových procesů. Umožňuje vyšší kvalitu služeb, práci s velkými objemy dat a je uzpůsobený pro velké podniky a organizace.
Navíc, jak se píše slovo systém?
systém, -u m.

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Navíc, co to je symfonie?

Symfonie je v klasické hudbě cyklická hudební forma sonátového typu, komponovaná pro větší až velké nástrojové obsazení (zpravidla symfonický orchestr). Sestává obvykle z několika odlišných částí.
Pokud jde o toto, co řeší kybernetika?
Kybernetika studuje jevy z hlediska jejich chování a funkce s ohledem na opakovatelnost, pravidelnost a určitost. Zabývá se všemi možnými normami chování, tedy celou množinou možností systému a nejen jeho jednotlivými funkcemi nebo jednotlivými procesy.

Co je to ERP systém?

ERP je zkratka pro plánování podnikových zdrojů. Jedná se o software, který řídí podnikové finance, dodavatelský řetězec, provoz, obchod, výkaznictví, výrobu a lidské zdroje.
Navíc, co to je informace?
Informace (z lat. in-formatio, utváření, ztvárnění) je velmi široký, mnohoznačný pojem, který se užívá v různých významech. V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o prostředí, jeho stavu a procesech v něm probíhajících.

Pokud jde o toto, co to je pravopis?

Pravopis, též ortografie či starším pravopisem orthografie, z řeckého ορθογραφία, což je složenina ze slov ορθος (orthos) „správný" a γραφος (grafos) „píšící", je ustálený způsob záznamu zvukové podoby spisovného jazyka systémem grafických znaků.

By Gene

Similar articles

  • Co znamená řazení u vypínače?

    Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Jak poznat 64 bitový systém?

    Klikněte na tlačítko Start, do vyhledávacího pole napište systém a poté klikněte na položku Systém v seznamu Ovládací panely. Operační systém se zobrazí následujícím způsobem: 32bitová verze operačního systému: V části Systém se zobrazí 32bitová verze operačního systému.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?
  • Co znamená zkratka cis?
  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
Kdo vymyslel gramatiku? :: Které firmy ovládají trh s výpočetní technikou hardwarem dnes?
Užitečné odkazy