Domovská stránka > C > Co Je To Varikap?

Co je to Varikap?

Kapacitní dioda (varikap, varaktor) je speciální dioda sloužící jako napětím řízený kondenzátor. Tato dioda se využívá v závěrném směru a lze si ji představit jako rovinný kondenzátor.

Přečtěte si více

Následně, co znamená když diodu zapojíme v propustném směru?

Dioda se chová nesymetricky vzhledem k polaritě připojeného zdroje. Prochází jí proud pouze v jednom směru – tzv. propustný směr.
Když to vezmeme v úvahu, jak se chová dioda v přímém směru?
Dioda se vyrábí z velmi dotovaného Ge nebo GaAs. Při polarizaci ve zpětném směru se tunelová dioda chová jako lineární rezistor s malým odporem. V přímém směru její IA vzrůstá do bodu P - dosahuje maxima Ip v bodě P při napětí Up asi 0,1 V. Při dalším růstu anodového napětí anodový proud klesá až do bodu V.

Jak se chová plošná dioda v závěrném směru?

V závěrném směru diodou protéká jen zanedbatelně malý proud a dioda se provozuje do napětí URRM (stovky až tisíce V). Při zvyšování závěrného napětí nad hodnotu napětí zlomu UBR dojde ke zničení "proražením" diody.
Jak zapojit LED diody na 12V?
1) Dostatečně "tvrdé" trafo, aby napětí příliš neklesalo při záteži. 2) LEDky dát před ten regulátor, dát ho přímo na sekundár, ale za můstek nebo diodu. Pokud máš jen jednu LEDku ve větvi, tak by na ní v jedné půlvlně bylo závěrné napětí 12V, což je moc.

Někdo se také může ptát, jak zapojit led diodu aby blikala?

Blikací LED má už odpor (s blikacím obvodem) v sobě a je dělaná na napájení konkrétním napětím, nikoliv proudem, jako klasická LED. Je potřeba si to najít v katalogovém listu. Samoblikací LED se napájely od počátku jejich existence napětím a ne konstantním proudem a nikdy nepotřebovaly odpor.
Můžete se také zeptat, jak se zapojují led pásky?
LED pásky můžete spojit buď přímo na sebe (přímé propojení pomocí LED QUICK konektoru) nebo je lze propojit vodičem (LED QUICK prodloužený spojovací konektor). Touto spojkou pásek prodloužíte, spojíte dvě části nebo vytvoříte místo, kde LED pásek nebude svítit.

Navíc, jaký odpor k led diodě?

Použít tedy musíme rezistor o odporu minimálně 130 Ω. Častěji se ale setkáme s použitím rezistorů 220 Ω a 330 Ω (dají se jednodušeji sehnat). Různé způsoby zapojení LED diody.
Jak je realizována Bílá LED?
Některé průhledné LED emitují modré světlo, část tohoto světla je přímo na čipu transformována luminoforem na žluté světlo a díky míšení těchto dvou barev vzniká světlo bílé. Jiné typy bílých LED emitují ultrafialové záření, to je přímo na čipu luminoforem transformováno na bílé světlo.

Jak zapojit LED do série?

Pokud tedy zapojím pro příklad diody s napájecím napětím 2.2VDC, další s napájecím napětím 3.1VDC a například jiné s 3,6VDC do série, přičemž zachovám konstantní proud okolo 500mA (povolený rozsah proudu mají všechny LED +- shodný), může to být takto zapojené a napětí na jednotlivých LEDkách se sečtou (resp.

By Virgin Cashen

Jak se dělá na klávesnici zavináč? :: Jak změřit usměrňovací diodu?
Užitečné odkazy