Domovská stránka > J > Jak Vypočítat Ur?

Jak vypočítat ur?

Napětí odpor: UR=I⋅ R=0,083⋅ 2,0V=0,17V . Napětí cívka: UL=I⋅ X L=0,083⋅ 3,77V=0,31V .

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypočítat ka z pKa?

Záporný logaritmus Ka se nazývá pKa. Záporný logaritmus bychom použili, kdybychom chtěli pKa pro metanol. Na minus šestnáctou.

Lidé se také ptají, jak se počítá proud?

Ten je definován vztahem: I = Q / t jednotkou elektrického proudu jsou ampéry. Q je celkový počet částic, které projdou průřezem vodiče za dobu t. Měl bych také definovat napětí, napětí je rozdíl potenciálů mezi prvním a konečným bodem.
Jak na výpočet procent?
Procento je způsob, jak vyjádřit část celku pomocí celého čísla místo zlomku. Jedno procento se rovná jedné setině z celku, tedy 1/100. Například 25 % je čtvrtina celku, 50 % je polovina celku, 75 % tři čtvrtiny celku, 100 % se rovná hodnotě celku.

Jak se počítá procentuální rozdíl?

Zjištění procentuální změny mezi dvěma čísly

Rozdíl můžete vypočítat tak, že odečtete nové příjmy od těch původních a pak výsledek vydělíte původními příjmy.
Jak vypočítat podíl?
Dělenec děleno dělitel je podíl a zbytek.

Související článek

Jak vypočítat jemnost displeje?

Výpočet je jednoduchý, stačí vynásobit každou část rozlišení sama sebou, tyto hodnoty sečíst a výsledek odečíst. Výsledek se vydělí velikostí displeje v palcích a podle konvence se zaokrouhlí nahoru.

Jak vypočítat IČ?

Cívka a kondenzátor si navzájem vyměňují energii prostřednictvím proudů IC a IL. Tyto proudy jsou Q krát větší než celkový proud. Činitel jakosti Q můžeme vypočítat ze vztahu Q = R/2π frL nebo Q = R / 2πfrC. Udává, kolikrát je při rezonanci impedance odporu větší než impedance cívky nebo kondenzátoru.
Kde se dá koupit Kalkulačka?
Kalkulačky | Alza.cz.

Jak vyvolat kalkulačku?

Například pokud zvolíte písmeno „C" Windows 10 vytvoří klávesovou zkratku jako Ctrl + Alt + C. Po dokončení klikněte na ikonu aplikovat knoflík. To je ono! Pomocí této klávesové zkratky nyní můžete spustit aplikaci Kalkulačka.
Kde je na kalkulačce zlomek?
Opět vidíme rozdílná označení pro počítání se zlomky, kalkulačka vám sice na displeji neukáže klasický zlomek, ale naznačí ho symbolem /.

Jak umocnit na kalkulačce?

Po výpočet mocnin kalkulačka nabízí speciální tlačítko (většinou x nebo yx), takže stačí jen zadat číslo, stisknout tlačítko pro mocninu a poté zadat číslo, které umocňujeme. Pro odmocniny kalkulačka většinou využívá tlačítko x a postup výpočtu je stejný jako u mocnin.

By Paola Campanella

Similar articles

Co je to backend? :: Co je kalkulačka?
Užitečné odkazy