Domovská stránka > C > Co Je To Pojem Vyhledávač?

Co je to pojem vyhledávač?

Vyhledávač je počítačový systém či program, který umožňuje uživateli zadat nějaký libovolný nebo specifikovaný vyhledávaný výraz a získat z velkého objemu dat informace, které jsou v souladu s tímto dotazem.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená pojem ergonomie?

Obor ergonomie vznikl jako způsob, jak zlepšit lidské potřeby v pracovním prostředí. Zabývala se určováním vhodných rozměrů, konstrukcí nástrojů, nábytku a jejich uspořádáním v pracovním prostředí a v optimálních dosahových vzdálenostech.

Co je to internetový vyhledávač?

Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované informace.
Jak se nazývaly první vyhledávače?
Prvním, na Internetu použitým, vyhledávačem byl Archie, který v roce 1990 vytvořil Alan Emtage za účelem prohledávání FTP serverů.

Navíc, jaké jsou webové vyhledávače?

YouTube – největší vyhledávač videí na světě, nepočítaje v to pornografické weby (v USA asi 4,3 % hledání) Amazon – vyhledávání zboží (v USA asi 2,3 % hledání) Facebook – vyhledávání kontaktů a dalšího obsahu této sociální sítě (v USA 1,4 %) Google Maps – hledání míst na mapách po celém světě (1,3 % vyhledávání v USA)
A další otázka, jaké jsou způsoby vyhledávání na internetu?
Obecně je možné nabídnout čtyři základní možnosti vyhledávání: katalogy, vyhledávače, metavyhledávače, specializované vyhledávače. Každý z nich nabízí jiné možnosti, má své výhody i stinné stránky. Většina uživatelů běžně používá vyhledávače, což ale nemusí být vždy optimální.

Související článek

Co znamená pojem hypertextový odkaz?

Dokument lze otevřít ze síťového serveru, intranetu nebo internetu pomocí funkce hypertextového odkazu.

Co je to SEO a jak funguje?

SEO (search engine optimization) tedy optimalizace pro vyhledávače. Cílem SEO je, aby se daná internetová stránka zobrazovala na předních místech vyhledávání na Google a Seznamu. Jde o soubor METOD, které nám pomáhají zlepšit umístění ve vyhledávačích. Někde můžeme narazit na pojem SEO optimalizace.
A kolik lidí používá seznam?
„Seznam Prohlížeč má na všech platformách už více než 1 500 000 unikátních uživatelů, přičemž výrazný nárůst zaznamenal zejména v posledních týdnech," uvedl Seznam. Naposledy se koncem roku chlubil tím, že měsíčně ho využívá 1,3 milionu unikátních uživatelů, takže se potvrzuje trend kontinuálního růstu.

A další otázka, jaké webové vyhledávače jsou nejpoužívanější?

Zahraniční vyhledávače
  • Vyhledávač Google. Google je jasným lídrem mezi vyhledávači takřka po celém světě.
  • Internetový server YouTube. Je v dnešní době druhým největším vyhledávačem.
  • Vyhledávač Yahoo! V této době se v této společnosti udály velké změny.
Jak funguje vyhledávání Google?
Vyhledání odpovídajících stránek

Na nejzákladnější úrovni naše algoritmy v indexu vyhledají zadané výrazy a najdou tak příslušné stránky. Analyzují také, jak často a kde na stránce se daná klíčová slova vyskytují – mohou se vyskytovat například v názvech, nadpisech nebo hlavním textu.

Jaké služby poskytují internetové portály?

Kromě sběru a prezentace informací z internetu zvyknou portály nabízet svým uživatelům dodatečné služby jako například mailové schránky, vyhledávání, zprávy do mailu, informace o počasí, diskusní fórum, chat, kalendář akcí, katalog zdrojů nebo internetový obchod.

By Madlin

Similar articles

Co je to Google Search Console? :: Co je cenou za práci?
Užitečné odkazy