Domovská stránka > J > Jaký Chipset Vybrat?

Jaký chipset vybrat?

Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly).

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Jak se anglicky nazývají všechny počítačové součástky?

Hardware (z anglického významu „železářské zboží" nebo také „nářadí", počítačový hardware je pak computer hardware) označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače na rozdíl od dat a programů (označovaných jako software).
Která sběrnice na základní desce slouží k připojení pevného disku?
Za tímto účelem byla vytvořena sběrnice AGP. Sběrnice PCI se běžně používala na základních deskách a u některých desek je tomu tak dodnes, ovšem s nástupem sběrnice PCI-express se dostává PCI do pozadí. PCI sběrnice byla vytvořena ve více verzích.

Jaká součástka je kostrou počítače?

Těmi základními jsou procesor, paměťové čipy, grafická karta a pevný disk. Všechny tyto komponenty je třeba někam zasunout, někam připojit. A právě k tomu slouží základní deska. Ta je vlastně takovou kostrou, jakýmsi základním kamenem, na který se všechno ostatní staví.
A co je to slot v počítači?
Slot je rozhraní pro připojení například procesoru, rozšiřujících karet, grafických karet, speciálních modulů apod.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Co to je hardware?

Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.
Jak vybrat grafickou kartu k základní desce?
Pokud vybíráte grafiku pouze pro jednoduchou kancelářskou práci, bude Vám bohatě stačit karta se 2GB paměti. Pokud ale chcete grafiku na hraní her, potřebujete minimálně 4GB paměti, v lepším případě 6 GB a více. Čím vyšší nastavení detailů a textur u her zvolíte, tím bude hra využívat více paměti grafické karty.

Lidé se také ptají, jak vybrat procesor ke grafické kartě?

Výkon procesoru, který budete potřebovat se tedy odvíjí hlavně od výkonu vaší grafické karty, ale i od rozlišení, ve kterém hrajete a v neposledním případě i od specifických her, které plánujete hrát. Výkon procesoru hraje klíčovou roli při výběru, ale abyste vybrali správně, je potřeba celé věci více porozumnět.
Jaký procesor je nejlepší?
Vítězem se jasně stal Intel Core i9-10850K s možností taktu až na 5 GHz! Doporučujeme nejnáročnějším uživatelům, lze přetaktovat až na 5,2 GHz. Vítěz testu! Špičkový herní procesor s 6 jádry.

Které komponenty je nutno mít pro zprovoznění počítače?

Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty pro přídavné karty ( různé typy konektorů ), konektory pro připojení interních mechanik ( disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP,) i výstupy pro připojení konektorů pro výstupní i vstupní porty ( I/O porty).

By Caitrin Thibodeau

Similar articles

Co je zaloha iPhone? :: Co vše je na základní desce?
Užitečné odkazy