Domovská stránka > C > Co Je To Data?

Co je to data?

Data je výraz pro údaje, používané pro popis nějakého jevu nebo vlastnosti pozorovaného objektu. Data se získávají zápisem, měřením nebo pozorováním, a lze je dělit na data spojitá a data atributivní. Data spojitá se přitom vztahují k nějaké spojité stupnici, zatímco data atributivní nikoliv.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zachránit data z poškozené SD karty?

Pokud jsou data smazána, ale také poškozena, doporučujeme nainstalovat program Recuva, který se pokusí smazané soubory obnovit.

A co je data rate?

Rychlost přenosu dat, které lze dosáhnout na úzkopásmové přípojce k veřejné telefonní síti, závisí na možnostech koncového zařízení účastníka, jakož i na přípojce.
Co je to it?
Informační technologie, zkráceně IT, je odvětví techniky, které se zabývá tvorbou, zaváděním a zdokonalováním procesů a metod sběru (shromažďování), kontroly, zpracování, uchování, vyhledávání, řízení, výměny, zobrazování, zpřístupňování a využívání dat a informací, zahrnující automatizaci těchto procesů.

Lidé se také ptají, jak jinak nazýváme data?

Pojem data je často libovolně zaměňován s pojmem informace, nicméně v rámci teorie informace formulované kybernetikem Norbertem Wienerem jsou data prostým záznamem hodnot, a informace se z nich stávají až po jejich výkladu v kontextu s využitím znalostí.
Co jsou uživatelská data?
Musí se zobrazovat při běžném používání aplikace a nesmí vyžadovat, aby uživatel přešel do nabídky nebo nastavení. Musí popisovat, jaká data se používají nebo shromažďují. Musí vysvětlovat, jakým způsobem budou data využita či sdílena. Nesmí být umístěno pouze v zásadách ochrany soukromí nebo smluvních podmínkách.

Související článek

Jak dlouho vydrží data?

Důležitá data jsou obvykle uložena na pevných discích. Jejich životnost se pohybuje kolem deseti let.

Co patří do IT?

Informační technologie (IT) je pojem všeobecně zahrnující technologie, systémy, procesy a aktivity, které umožňují práci s informacemi a daty. Zahrnuje především zařízení pro jejich vznik, zobrazení či zpracování, skladování a přenos. Pojem je odvozen od širšího pojmu Informační a komunikační technologie.
Co je IT pracovník?
IT konzultant soustřeďuje dostupné technické informace o provozu informačních systémů, identifikuje možnosti zlepšování provozu, posuzuje jejich proveditelnost a koordinuje servisní a rozvojové činnosti.

Lidé se také ptají, co znamená zkratka ot?

Operační technologie, označované též jako OT, jsou technologiemi pro ovládání řídících systémů budov nebo také dopravní signalizace, řízení elektrárenských rozvoden či výrobních linek továren.
Lidé se také ptají, co je to složka?
Adresář (také složka nebo direktorář) je v informatice organizační jednotka v souborovém systému na datovém médiu. Adresář sdružuje na disku dokumenty (soubory) a další složky (podadresáře) a slouží k tomu, aby si je uživatel mohl logicky uspořádat. Adresáře tvoří na disku stromovou strukturu.

Jak se přenáší data po internetu?

Přenos dat je přenos digitálních zpráv nebo digitalizovaného analogového signálu pomocí fyzického dvoubodového nebo vícebodového přenosového média, kterým může být metalický kabel, optický kabel nebo bezdrátový přenos.

By Johnson Waltz

Similar articles

Co jsou data a metadata? :: Jak odstranit nevyžádané soubory?
Užitečné odkazy