Domovská stránka > C > Co Je Reálné Číslo?

Co je reálné číslo?

Reálná čísla jsou taková čísla, kterým lze jednoznačně přiřadit body nekonečné přímky (číselné osy) tak, aby tato čísla popisovala „vzdálenost“ od nějakého vybraného bodu (nuly) na takové přímce. Tato nula pak přirozeně dělí reálná čísla na kladná a záporná.

Přečtěte si více

Související článek

Co je největší číslo na světě?

Synovec slavného amerického matematika Edwarda Kasnera vymyslel termín "Gool" pro číslo 10100, tedy jedničku se sto nulami. Termín googolplex zavedl Kasner a můžeme si ho představit jako jedničku s nulami.

Někdo se také může ptát, jak se značí racionální číslo?

Racionální čísla značíme pomocí písmene Q se zdvojenými oblouky: ℚ. Je to z anglického „quotient", česky „kvocient", což označuje výsledek po dělení.
Někdo se také může ptát, co je to iracionální?
lat., to, co se vymyká nebo příčí rozumu, co nelze rozumem pochopit.

Někdo se také může ptát, co je to zlomek?

Zlomek (též můžeme říct lomený výraz) nám vyjadřuje část stejného celku. Jde tedy o rozdělení celku na jednotlivé stejně velké části. Pokud nemáme jednu věc rozdělenou na stejně velké části, nemůžeme tyto části vyjádřit zlomkem. Jednotlivé části můžeme vyjádřit zlomkem, protože celek je rozdělen na stejně velké části.
Můžete se také zeptat, co je to prázdná množina?
Prázdná množina je v matematice množina, která neobsahuje žádné prvky. Značí se obvykle symbolem přeškrtnuté nuly , někdy psané též jako , popř. ∅, anebo symbolem prázdných množinových (složených) závorek {}.

Související článek

Jak zjistit číslo portu?

Po stisknutí kláves Windows + R klikněte na tlačítko OK. Můžete zadat číslo portu i adresu telnetu.

Co to je průnik?

V matematice se jako průnik dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje pouze ty prvky, které se nalézají ve všech těchto množinách. Průnik množin A a B se označuje symbolem A ∩ B.
Pokud jde o toto, jak se značí celá čísla?
Celá čísla je množina, která obsahuje čísla, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, Množinu obvykle značíme písmenem Z, se zdvojenou prostřední čárou: ℤ, z německého „Zahlen" (čísla).

Jak se značí číselné obory?

ZAK02 – Číselné obory
  1. Přirozená čísla N.
  2. Celá čísla Z.
  3. Racionální čísla Q.
  4. Iracionální čísla I.
  5. Reálná čísla R.
Navíc, jak se značí přirozená čísla?
Přirozená čísla je množina, která obsahuje kladná celá čísla 1, 2, 3, 4, Tuto množinu obvykle značíme pomocí písmene N se zdvojenou první nožkou, takto: ℕ. Je to z anglického „naturals". Někdy předpokládáme, že množina přirozených čísel obsahuje i nulu.

Jak se násobí racionální čísla?

Pro násobení racionálních čísel využíváme několik pravidel, která platí pro celá čísla, desetinná čísla a zlomky. Násobíme-li dvě čísla se stejnými znaménky, výsledkem je kladné číslo. Násobíme-li dvě čísla s různými znaménky, výsledkem je záporné číslo.

By Darb

Similar articles

Co je to iracionální chování? :: Co je mapa a jak vznika?
Užitečné odkazy