Domovská stránka > C > Co To Je Autonomní?

Co to je autonomní?

Autonomie (z řeckého autonomos, řídící se vlastními zákony, a autonomia, politická nezávislost) je stav určitého společenství nebo jednotlivce, pokud se řídí pravidly a zákony, které si sám dává nebo dobrovolně přijímá.

Přečtěte si více

Související článek

Co je autonomní oblast?

Správní jednotka je část státu, která je určena na úrovni regionu. V Rusku existuje pouze jedna židovská oblast. Ve 20. století existovaly v Sovětském svazu regiony.

A další otázka, co je to autonomní řízení?

Typicky jde o automatizovanou jízdu po dálnici (relativně přehledná situace díky několika širokým stejnosměrným pruhům, důkladnému dopravnímu značení, ustálené rychlosti a mírným obloukům), kdy vůz plně sleduje dopravu kolem sebe a dokáže měnit rychlost, zatáčet, a dokonce se vyhnout přepážce, a bezpečně tak dojet do
Co znamená autonomní republika?
Autonomní republika je autonomní celek s vlastní ústavou, prezidentem, parlamentem, státními symboly a znaky. Není to však plnohodnotně nezávislá republika (není subjektem mezinárodního práva) a je politicky podřízena centrální vládě státu, na jehož území se nachází.

A další otázka, co znamená kooperativni?

Kooperativní – v kooperativní podobě se lidé nachází v pozitivní vzájemné závislosti. Jedinec dosáhne svého cíle právě tehdy, když i ostatní účastníci situace, se kterými je v kooperativním spojení, dosáhnou cíle (já uspěji, pokud uspěješ i ty a naopak).
Můžete se také zeptat, co znamená uznani nezavislosti?
Mezinárodněprávní uznání státu je pojem, který v rámci mezinárodního práva vyjadřuje formální stvrzení existence státu jako oddělené a nezávislé státní jednotky a vlády státem jiným.

Související článek

Co znamená autonomní stát?

Nezávislá republika má vlastní ústavu, prezidenta, parlament, státní symboly a znaky. Politicky je podřízena ústřední vládě státu, ve kterém se nachází, a není plně nezávislou republikou.

Co je to autonomní systém v BGP?

Autonomní systém (AS) je skupina směrovačů a IP prefixů (též rozsahů, např. 128.6.0.0/16) se společnou směrovací politikou a pod společnou správou. Vlastní autonomní systém mají typicky ISP, datacentra nebo jiné společnosti s rozsáhlou počítačovou sítí.
A kdo usiloval o autonomii slovenska?
Návrh ústavního zákona připravilo vedení HSĽS již v červenci 1938 a Národnímu shromáždění návrh předložili již 17. srpna 1938. Navrhovateli ústavního zákona o autonomii Slovenska byli poslanci Andrej Hlinka (zemřel v srpnu 1938), Karol Sidor, Martin Sokol a Jozef Tiso.

Jaké jsou konstitutivní znaky státu?

Z toho tedy plyne, že k uznání nového státu je nezbytný souhlas ostatních států mezinárodního společenství a nestačí, že stát má všechny tři konstitutivní prvky – obyvatelstvo, území, vládu.
Co musí mít stát Aby byl statem?
Stát je základní územní mocenská jednotka, instituce (či organizace) disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, státním lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné moci, a to jak vnější, tak vnitřní.

Někdo se také může ptát, co znamená válka na ukrajině?

Válka na východní Ukrajině či válka v Donbasu je název pro probíhající ozbrojený konflikt v ukrajinské části Donbasu mezi Ukrajinskou armádou a dobrovolnickými ozbrojenými silami na jedné straně a proruskými separatisty a vojenskými jednotkami, které jsou přičítány ozbrojeným silám Ruské federace na druhé straně.

By Mishaan Bostelman

Jak funguje BGP? :: Jaká je nejnovější verze Windows?
Užitečné odkazy