Domovská stránka > C > Co Je To Duální Fotoaparát?

Co je to duální fotoaparát?

Duální fotoaparát je označení pro dva objektivy, které mají některé moderní telefony na jedné straně vedle sebe (ať už na přední či zadní straně). Díky tomu jsou schopny vytvořit snímek s malou hloubkou ostrosti – zjednodušeně řečeno s rozmazaným pozadím – podobně jako zrcadlové fotoaparáty.

Přečtěte si více

Související článek

Co to je Al fotoaparát?

Umělá inteligence je zabudována do aplikace fotoaparátu většiny nových telefonů Xiaomi. Parametry fotoaparátu se upravují podle toho, co chcete vyfotit.

Jak fotit 4 3 nebo 16 9?

Paradoxně u menšího počtu megapixelů má vždy člověk vizuálně pocit ostřejší fotografie díky většímu nahuštění pixelů v menším prostoru. Pakliže se tedy zajímáte o TISK fotek na obrovské rozměry papíru/plátna nepatrně lepších výsledků dosáhnete s poměrem stran 4:3 (tento se teprve dále ořezává na 16:9).
Když to vezmeme v úvahu, jak správně fotit se zrcadlovkou?
Laicky řečeno: čím delší čas, tím světlejší fotka a tím větší riziko rozmazání při focení bez stativu. ISO určuje citlivost snímače zrcadlovky na světlo. V horších světelných podmínkách je potřeba nastavit vyšší citlivost. Vyšší ISO umožňuje zkrácení expozičního času a riziko rozmazání fotografie je tak nižší.

Navíc, který telefon je nejlepší?

Testy mobilních telefonů 2022 – vítěz testu nejlepší mobilní telefon. 1. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 6,9", And.
Jak poznat kvalitní fotoaparát v mobilu?
Světelnost objektivu je jedním z nejdůležitějších parametrů vůbec. Jeho hodnota totiž určuje, kolik světla propustí na snímač. Zde oproti situaci s pixely platí: čím více, tím lépe. Více propuštěného světla totiž znamená, že foťák pořídí kvalitní fotky i v horších světelných podmínkách nebo v pohybu.

Související článek

Jak vylepšit fotoaparát v mobilu?

10 tipů a triků pro fotografování mobilním telefonem

Jak vybírat fotomobil?

Rozlišení se uvádí v megapixelech, přičemž jeden megapixel obsahuje zhruba 1 milion pixelů. Počet pixelů je přímo úměrný úrovni detailů na fotografii. Průměrný fotomobil nese rozlišení okolo 10 MPx. Fotografie v takovém rozlišení je vhodná i pro tisk ve formátu do velikosti 60x40 cm.
Pokud jde o toto, jaký iphone si koupit v roce 2022?
Co se týče obnovovací frekvence, zde jednoznačně kraluje iPhone 13 Pro a 13 Pro Max (až 120 Hz), většina ostatních modelů nabídne „jen" 60 Hz.
...
Jaký vybrat iPhone na sezónu 2022?
  • základní třída: iPhone 8, SE,
  • střední třída: iPhone X, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 Mini,
  • high-end: 12 Pro, 12 Pro Max.

Navíc, který iphone se vyplatí koupit?

Apple iPhone 11 Pro Max
  • Nabízí velmi dobrou výdrž baterie.
  • Ještě pěkných pár let bude jedním z nejvýkonnějších smartphonů na světě
  • Je k dostání za poměrně příznivou cenu.
Jaký iPhone v roce 2022?
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB.

Pokud jde o toto, jak fotit mobilem proti slunci?

Před focením nezapomeňte utřít objektiv hadříkem nebo alespoň tričkem. Při focení proti slunci se totiž smítka dokáží rozzářit, a vytvářet na snímcích světlé skvrny. Ne vždy si toho přímo při fotografování všimnete.

By Tilden Helmink

Similar articles

Co platí pro formát JPG? :: Jak vylepšit fotoaparát v mobilu?
Užitečné odkazy