Domovská stránka > J > Jak Spravne Nastavit Nas?

Jak spravne nastavit NAS?

Stačí zadat stejnou adresu jako v případě první konfigurace nebo přesnou IP adresu daného serveru. Tu vám systém sdělí buď přímo při instalaci, nebo ji naleznete v nastavení serveru. Sdílená data, a to i pokud je NAS nakonfigurován jako multimediální centrum, se zobrazí také v mapě sítě.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak se připojit k NAS?

NAS se připojuje do malé domácí sítě ethernetovým kabelem. Ve většině domácností jsou malé domácí sítě realizovány tak, že signál internetu je přiváděn od poskytovatele připojení kabelem, z telefonní sítě, nebo je zachycován z okolí jako signál Wi-Fi.
Pokud jde o toto, co to je nas?
NAS (Network Attached Storage) jsou chytrá datová úložiště umožňující jednoduché zálohování, ukládání nebo sdílení dat z více počítačů. K souborům se dostanete přes síť z různých počítačů, tabletů či mobilních telefonů.

Lidé se také ptají, jak vytvořit domácí nas?

Domácí datové úložiště aneb stavíme domácí NAS
  1. Ujistěte se, že váš NAS domácí server již má pevný disk.
  2. Připojte domácí server do elektřiny a k vašemu routeru či modemu.
  3. Zapněte NAS, propojte ho ethernetovým kabelem s routerem a na počítači otevřete adresu webového rozhraní (naleznete ji v návodu nebo na zařízení).
Navíc, jak namapovat nas?
Přejděte do Centra pro stahování > vyberte svůj model Synology NAS > Nástroje pro stolní počítače a stáhněte a nainstalujte nástroj Synology Assistant. V počítači spusťte nástroj Synology Assistant. Vyhledejte a vyberte zařízení Synology NAS. Klikněte na možnost Namapovat jednotku.

Související článek

Jak nastavit stav baterie?

Přejděte do nastavení a zobrazte procento výdrže baterie.

Jak zprovoznit NAS?

Základní nastavení Začneme s nastavením v menu Ovládací Panel a přejdeme do záložky Aktualizace a obnovení. Všimněte si položky „Obnovit", tam máte možnost zařízení vyresetovat do továrního nastavení. Osobně začínám tím, že zařízení aktualizuji na nejnovější verzi.
Následně, jak archivovat data?
Klidně ale můžete koupit nebo použít starší interní disk a vložit jej do speciálních boxů s řadičem SATA/USB nebo mít takových disků více a pak zvolit dokovací stanici, do níž se HDD dají jednoduše zasouvat. Alternativou jsou speciální servery či NASy, ty se ale hodí spíš pro zálohu než archivaci.

Jak na zálohování?

Ruční zálohování dat a nastavení
  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Google. Záloha. Pokud tyto kroky neodpovídají možnostem nastavení ve vašem telefonu, zkuste v nastavení vyhledat slovo záloha nebo požádejte o pomoc výrobce zařízení.
  3. Klepněte na Zálohovat.
Následně, proč si zálohovat data?
Odpověď je nasnadě již z předchozího článku Zálohování dat: Proto, aby byla vaše data v bezpečí. Mezi časté důvody ztráty dat patří například neopatrné potvrzení operace (mazání, formátování), poškození paměťového média (poškrábání DVD, pád notebooku), napadení virem či ztráta zařízení (krádež notebooku).

Kde jsou uložená data na pevném disku?

Uživatelská data nemají centralizované úložiště, jsou doslova rozeseta po různých místech disku nebo disků. Microsoft nastavil systém tak, že většina dokumentů a dalších dat konkrétního uživatele se ukládá do tzv. uživatelské složky. Tu naleznete v závislosti na vašem operačním systému.

By Grimaldi Godby

Similar articles

Jak zprovoznit server DNS? :: Co je Data Storage?
Užitečné odkazy