Domovská stránka > J > Jak Určit Masku Sítě?

Jak určit masku sítě?

Maska sítě určuje, které bity IP adresy verze 4 označují síť (a podsíť) a které bity označují zařízení. Maska je 32bitové číslo.
...
Zkrácený zápis masky
  1. 192.168.5.242/24 znamená masku: 255.255.255.0 .
  2. 172.16.73.121/12 znamená masku: 255.240.0.0 .
  3. 10.106.88.15/16 znamená masku: 255.255.0.0 .

Přečtěte si více

Související článek

Co jsou sítě TN?

Síť se vyznačuje připojením neživých částí k uzemněnému bodu prostřednictvím ochranného vodiče PEN. V České republice se do roku 1995 používalo klasické provedení sítě TN. Pro ochranný vodič PE se v těchto sítích používá střední vodič sítě N.

Navíc, jak nastavit masku podsítě?

Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx).
Co to je maska?
Maska (z franc. masque, snad z arab. maskara, šašek) je kulturní předmět, jímž si člověk maskuje či zakrývá obličej nebo jeho část. Maska tak zakrývá totožnost svého nositele a zpravidla předstírá nebo propůjčuje nějakou jinou.

Co urcuje IP adresu?

IP adresa slouží k rozlišení síťových rozhraní připojených k počítačové síti. Síťovým rozhraním může být síťová karta (Ethernet, Wi-Fi), IrDA port, ale může se jednat i o virtuální zařízení (loopback, rozhraní pro virtuální počítač a podobně).
Můžete se také zeptat, co je to za ip?
Co je to IP adresa - Lokalizace IP adresy - Zeměpisná poloha IP adresy. Každé zařízení připojené do Internetu má vlastní adresu. Veškerá data, která toto zařízení posílá a přijímá obsahují jako identifikaci tuto IP (Internet Protocol) adresu.

Související článek

Jak dělíme sítě dle rozlohy?

Místní síť je počítačová síť, která se nachází v domácnosti nebo v jedné budově.

Můžete se také zeptat, jak rozdelit síť?

Princip rozdělení sítě
  1. Bity, které označují celou naši síť - v adrese jsou zleva a jejich počet označíme S.
  2. Další bity zleva vyhradíme pro označení podsítě - počet bitů pro podsíť označíme P.
  3. Zbývající bity IP adresy, budou označovat konkrétní zařízení v podsíti - počet bitů pro zařízení označíme Z .
Jak zjistit Broadcast?
Broadcast adresa se dá zjistit podle IP adresy a masky podsítě. Například pro síť, v níž je počítač s IP adresou 192.168.8.4 a která má masku 255.255.255.0, je IP adresa broadcastu 192.168.8.255, MAC adresa broadcastu je vždy FF-FF-FF-FF-FF-FF.

A další otázka, jak zjistit prefix?

velikost části, která vyjadřuje „číslo sítě") je definována pomocí CIDR notace počtem bitů zleva (tzv. prefix) nebo pomocí masky sítě. Jednu a tutéž podsíť je tedy možné zapsat pomocí prefixu jako 198.51.100.0/24 nebo pomocí masky sítě jako 198.51.100.0/255.255.255.0 .
Jak nastavit protokol IPv4?
V části Přiřazení IP adresy vyberte Upravit. V části Upravit nastavení protokolu IP vyberte Automaticky (DHCP) nebo Ručně. V části Upravit nastavení protokolu IP zvolte Ručně a pak zapněte možnost IPv4. Pokud chcete určit IP adresu, zadejte nastavení IP adresy do polí IP adresa, Délka předpony podsítě a Brána.

Jak přidělit IP adresu?

Chcete-li si zkontrolovat IP adresu a MAC adresu vašeho PC: Krok 1: Ve Windows 7, otevřete nabídku Start a vyberte Spustit a zadejte slovo "cmd". Klikněte na příkaz "cmd" pro přístup k příkazovému řádku. Krok 2: V příkazovém řádku zadejte "ipconfig/all" a stiskněte klávesu Enter.
Když to vezmeme v úvahu, jak přidělit ip adresu?
Chcete-li si zkontrolovat IP adresu a MAC adresu vašeho PC: Krok 1: Ve Windows 7, otevřete nabídku Start a vyberte Spustit a zadejte slovo "cmd". Klikněte na příkaz "cmd" pro přístup k příkazovému řádku. Krok 2: V příkazovém řádku zadejte "ipconfig/all" a stiskněte klávesu Enter.

Jak si vyrobit vlastní masku?

Staré noviny natrhejte na malé kousky a nechte je přes noc namočené ve vodě. Ráno je rozmixujte v mixéru a přilijte tapetové lepidlo. Hmotu nakašírujte na alobalovou nebo plastovou masku a nechte uschnout přes noc. Pokud použijete alobalovou masku, zespodu ji podložte, aby se váhou mokré papírové hmoty nepropadla.
Jak Zjístit IP adresu?
Otevřete hlavní nabídku start a napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. V zobrazeném výpisu vás tentokrát zajímá řádek s označením Default Gateway, který značí IP adresu vašeho routeru (nebo jiné nejbližší brány).

Jak zjistit NECI IP adresu?

cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.

By Ivar Yuengling

Similar articles

Jak nastavit výchozí bránu? :: Jaký program na malware?
Užitečné odkazy