Domovská stránka > J > Jak Naformátovat Disk Který Není Vidět?

Jak naformátovat disk který není vidět?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Lidé se také ptají, jak odstranit ochranu z flash disku?

Pokud se hláška s ochranou proti zápisu opakuje, tak bude nutné učinit záchranou operaci. V první řadě se podívejte, zda váš USB flash disk nemá fyzický přepínač na svém těle. Pokud ano, tak ho přepněte do druhé polohy, čímž umožníte systému zápis na disk a problém je vyřešen.
Následně, jak opravit usb flash disk?
Klikněte na něj pravým tlačítkem myši a z nabídky vyberte volbu »Vlastnosti«. Následně přejděte na záložku »Nástroje«, kde najdete nástroj »Zkontrolovat«. Klikněte na tlačítko »Zkontrolovat«, a ještě než spustíte opravu chyb pomocí stavítka »Spustit«, zaškrtněte možnost »Automaticky opravovat chyby«.

Lidé se také ptají, jak zamknout disk?

K zabezpečení dat zas slouží integrovaný utilita šifrování disku Windows 10, případně můžete disk zašifrovat pomocí programu VeraCrypt nebo TrueCrypt. Stejně tak existují možnosti, jak zaheslovat přístup na disk, případně jak zaheslovat disk na PC potažmo jeho oddíly.
Co to je flash disk?
USB flash disk, známý také jako „fleška", vám umožní snadno a rychle přenášet soubory mezi dvěma zařízeními. V současnosti se řadí mezi nejrozšířenější paměťové médium určené pro přenos dat. Nejčastěji se liší kapacitou – dnes pořídíte flash disk od 4 GB až po 2 TB.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Pokud jde o toto, jak dlouho vydrží flash?

Flash disky sice nepoužívají tak citlivé mechanismy, ale jejich paměťové buňky také neudrží data věčně. Flash paměti obvykle vydrží jen okolo 10 000 cyklů zápis/vymazání. A i když je uživatel nevyužívá dennodenně, ztrácí časem svůj náboj - a to trvá jen pár let ( str. 110).
Můžete se také zeptat, jak poškodit flashku?
Můžete je omylem vyprat v pračce. Mohou vám vypadnout z kapsy a v případě že se to stane při vyndavání klíčů, snadno se proletí schodištěm i o několik pater níže. A může vám při tom na ni šlápnout soused. Těmito testy, v tomto pořadí, zkoušené paměti prošly.

A další otázka, proč se nezobrazuje usb?

Otevřete okno Správa počítače (Start / Ovládací panely / Nástroje pro správu) a v menu na levé straně zvolte položku Úložiště / Správa disků. Vyhledejte disk, který se nezobrazuje, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a zvolte příkaz Importovat cizí disky.
Jak nastavit USB port?
Pokud se vám to stává a máte problém například s myší nebo klávesnicí, můžete nastavení napájení USB portů změnit. Otevřete Ovládací panely systému Windows a z nabídky vyberte »Hardware a zvuk | Možnosti napájení«. Otevře se okno, ve kterém si můžete vybrat jedno ze schémat napájení a také ho změnit.

A další otázka, jak nastavit bootovací disk?

Klikněte na volbu Advanced BIOS Features.
  1. Zde kliknout na položku Hard Disk Boot Priority.
  2. Rozbalí se vám nabídka First Boot Device a zde vyberete, na jakém disku máte instalaci operačního systému.
  3. Poté, co si zvolíte CD/DVD/USB, potvrďte ENTER a uložte stiskem klávesy F10.

By Wyler

Similar articles

Co dělat když se nenačte externí disk? :: Jak odstranit ochranu proti přepsání?
Užitečné odkazy