Domovská stránka > J > Jak V Biosu Nastavit Další Hard Disk?

Jak v BIOSu nastavit další hard disk?

V BIOSu je úplně jedno, jak jsou disky seřazené. Disk, na který nainstaluješ systém, bude vždy C: (pokud ho sám nedonutíš k jinému stavu). Takže pokud máš systém na SSD, tedy na C:, máš hotovo. Data si pak ukládej na HDD.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Jak zprovoznit SSD disk?

Pokud chcete disk SSD používat, musíte mít oba kabely vždy připojené k disku. Kabely je možné připojit před montáží disku i po jeho montáži – to závisí na tom, kam disk v počítačové skříni instalujete. Často je výhodnější připojit kabely k disku ještě před jeho montáží.
Jak správně Formátovat SSD disk?
Pravým tlačítkem myši klepněte na disk, který chcete formátovat a vyberte volbu Formátovat. U externího disku do kapacity 32 GB budete mít v roletce Systém souborů možnost zvolit NTFS, FAT32 nebo exFAT.

Navíc, jak zapojit nový harddisk?

Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky. Pokud máte starší počítač, použijte napájecí Molex konektor a datový kabel IDE plochý (široký modrý). Zapojte opět do základní desky na příslušné místo.
A další otázka, jak přiřadit nepřiřazený disk?
Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Navíc, jak přidat další disk?

Krok za krokem: Nastavení disku ve Windows
  1. Klikněte do pruhu v dolní části a vyberte „Nový jednoduchý svazek...".
  2. Otevře se průvodce vytvořením jednoduchého svazku.
  3. Vyberte velikost, kterou chcete přiřadit disku.
  4. Vyberte, pod jakým písmenem se bude disk v systému hlásit.
Když to vezmeme v úvahu, jak přidat sata disk?
Rozhraní SATA má jednoduché klíčované kabely, tzn. dají se k disku a základní desce připojit pouze jedním způsobem. Dalším krokem tedy je připojení jednoho konce kabelu SATA k pevnému disku a druhého konce kabelu SATA k základní desce. A máte napůl hotovo.

Jak zapojit více disku?

Zásadní je redukce
  1. 2,5" HDD se používají v noteboocích a pro připojení prostřednictvím USB jim stačí základní typ redukce s jedním USB kabelem.
  2. 3,5" HDD jsou větší, masivnější a používané ve stolních PC. Neobejdou se bez dalšího napájení, a proto je součástí tohoto typu redukce druhý USB kabel.
Proč se nezobrazuje SSD disk?
Tento problém lze vyřešit přechodem do nástroje Spravovat prostory úložišť a odebráním jednotky z fondu úložišť, který převzal vlastnictví jednotky. Zdroje doplňující informace o pevných discích a Diskech SSD na naší stránce podpory.

Když to vezmeme v úvahu, jak využít ssd disk?

SSD disky jsou ideální hlavně pro instalaci operačního systému a programů, jejichž start a běh se výrazně zrychlí (podle měření obvykle 2×-3×). Řada lidí využívá kombinaci SSD disku pro systém a klasického harddisku pro data, protože harddisky stále nabízejí větší kapacitu za menší peníze.

By Lorianne

Similar articles

Jak nastavit email Android? :: Co je to IP adresa?
Užitečné odkazy