Domovská stránka > J > Jak Regulovat Otáčky Ventilátoru?

Jak regulovat otáčky ventilátoru?

Nejjednoduší způsob jak snížit otáčky ventilátoru, je snížit napájecí napětí (v PC 12V). Toho lze dosáhnout např. vložením předřadného odporu před ventilátor.

Přečtěte si více

Související článek

Jak regulovat LED?

Pokud chcete stmívat staré žárovkové zdroje, vystačíte si s běžným stmívačem. Mnoho světel lze stmívat.

Pokud jde o toto, jak vypnout větrák v pc?

Re: Stále spuštěný větrák

jak vypnout ventilátor, jednoduše Start -> vypnout. Vypnutý notebook je asi jediná situace kdy bude vypnutý i ventilátor.
Jak ztišit ventilátor?
Pokud si na výměnu chladiče grafické karty netroufáte, můžete snížit hlučnost ventilátoru prostřednictvím freewarového nástroje Rivatuner.

Když to vezmeme v úvahu, jak odpojit ventilátor?

Nejprve je nutné sejmout plastový kryt ventilátoru a následně odšroubovat mřížku. Rovnou nezapomeňte vyčistit filtr. U první fotografie dosáhnete vytažením označeného drátu vyřazení ventilátoru z provozu. Stačením "pacičky" dojde k uvolnění drátu, který je tak možné vytáhnout.
Jak zjistit otáčky ventilátoru?
SpeedFan dokáže přečíst i S.M.A.R.T. informace z vašeho pevného disku. Poslední záložkou jsou grafy, kde si můžete nechat zobrazovat vývoj teploty, rychlosti ventilátorů a napětí na výstupů ze zdroje. Češtinu aktivujete prostřednictvím nabídky "Readings > Configure > Options".

Související článek

Jak regulovat otáčky stejnosměrného motoru?

Řízení točivého momentu, výkonu a otáček lze dosáhnout změnou napájecích napětí a proudů.

Jak zpomalit vetrak?

Speedfan je program, který toho umí hodně. Nejčastěji pomáhá regulovat otáčky ventilátoru, tzn. abyste ztišili = zpomalili v pc „větráky".
Jak zvýšit otáčky ventilátoru v notebooku?
Odpovědi (4)  Rychlost otáček ventilátoru jde dána nastavením BIOSu, který to řídí podle teplot uvnitř počítače (procesor, řadič, grafika,) Může na to mít vliv i výkov procesoru. Pokud vzroste, může BIOS preventivně zvýšit otáčky chladiče.

Jaká je optimální teplota procesoru?

Optimální teplota procesoru je pro každý model jiná, obecně platná hodnota je však cca 30 až 50 °C při lehkém až středním vytížení a 70 až 85 °C při maximální zátěži (zejména u her či složitých výpočetních procesů).
Můžete se také zeptat, jak změřit teplotu počítače?
Měření teploty PC se softwarem HWMonitor

Nejpoužívanější software na měření teploty PC, který by neměl chybět v žádném počítači. Zobrazuje jak aktuální, tak minimální a maximální hodnotu. Kromě teploty také zobrazuje vytížení jader, takty či spotřebu. Základní verze HWMonitor je volně dostupná.

Lidé se také ptají, co dělat když se mi přehřívá počítač?

Udělejte něco proti přehřívání
  1. Vyčistěte počítač od prachu.
  2. Zajistěte pořádné větrání
  3. Zkontrolujte, jestli fungují ventilátory.
  4. Dolaďte chladiče.

By Luttrell Arender

Similar articles

Jak připojit ke vzdálené ploše? :: Jak dát ventilatory do PC?
Užitečné odkazy