Domovská stránka > J > Jak Otestovat Rychlost Lán?

Jak otestovat rychlost Lán?

Jak zjistit rychlost LAN? Jeden takový malý užitečný trik – spusťte si příkazovou řádku a tam použijte „netsh wlan show interfaces“ – pokud máte aktivní WiFi připojení, tak se objeví přehled parametrů. Mezi nimi bude i Receive rate (Mbps) Transmit rate (Mbps) – tedy rychlost příjmu (receive) a odesílání (transmit).

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit realnou rychlost internetu?

Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

A další otázka, jak otestovat rychlost routeru?

Občas je však dobré změřit rychlost mezi koncovým zařízením a routerem na lokální síti. K tomu může dobře posloužit aplikace pro android dostupná na Google Play nazvaná "Wifi Speed Test". Tato aplikace měří rychlost přes UDP packety, které nemusí kontrolovat stav doručení.
Jak zjistit propustnost sítě?
Pokud chcete zjistit, kolik toho můžete protlačit přes vaší LAN síť (anebo i poskytovatele) tak se nabízí několik možností. Tou první, kterou každého napadne je stažení/nahrání nějakého souboru přes webový prohlížeč. Druhou možností je využít na měření program, který je na tyto věci určený - jmenuje se iperf.

Můžete se také zeptat, jak zjistit zařízení připojená k síti?

První věcí pro zjištění případných příživníků ve vaší síti je potřeba být připojený na konkrétní Wi-Fi, kterou chcete sledovat. Poté je potřeba nainstalovat bezplatnou aplikaci Fing, která se v Google Play pyšní velmi vysokým hodnocením. Po stažení a spuštění aplikace uvidíte název sítě, ke které jste připojeni.
Jak zjistit připojená zařízení v síti?
IP adresu může ukázat třeba obslužný software, ale nejjednodušší je podívat se do administrace routeru na všechna připojená zařízení. Další možností je použít aplikaci na skenování IP adres. Například Advanced IP Scanner, který projede celou lokální síť a vypíše všechna připojená zařízení.

Související článek

Jak otestovat výkon notebooku?

3DMark. Vše, co byste mohli potřebovat pro srovnání hardwaru, najdete v 3DMarku. Lze jej použít k měření výkonu počítače, notebooku nebo zařízení. Kromě verze pro Windows je k dispozici i pro další platformy.

Co je síla signálu?

Čím více se hodnota v dBm blíží nule, tím je síla signálu vyšší. Hodnota 0 dBm totiž odpovídá absolutnímu výkonu 1 mW. V praxi nás tedy nesmí zmást, že menší cifra (v případě mobilních telefonů a při pohybu v záporných hodnotách) znamená silnější signál.
Jak změřit sílu televizního signálu?
Nejlépe se to měří televizním přijímačem, na který bude anténa připojena. Pokud to nejde ve dvou lidech, tak používám web kameru před TV a u antény na mobilu sleduji sílu signálu zobrazenou na TV. I když přesné nasměrování je potřeba u satelitu, u pozemního to není tak kritické.

Jak najít BTS?

K lokalizaci základnové stanice, ke které je telefon přihlášen, vám stačí číslo CID. Na webu www.gsmweb.cz/mapa pak můžete prohlížet BTS v mapových podkladech. Většinou zde najdete i fotku budovy a samotné základnové stanice.
Jak prepnout Wi-Fi na 24 GHz?
Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Následně, jak zmenit nastaveni wi-fi routeru?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

By Woodall Karins

Similar articles

Jak otevřít soubor APK? :: Jak zjistit sílu signálu Wi-Fi?
Užitečné odkazy