Domovská stránka > C > Co Je To Klíč Api?

Co je to klíč API?

API klíč (API key), nebo-li přístupový kód, který bývá často registrovaný na Google účet klienta společně s dalšími službami jako je Google Analytics apod. Tento API klíč, který bylo do teď možné vytvořit na pár kliknutí zcela zdarma, nově bude možné získat nebo nadále používat, jen v případě dodržení nových podmínek.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje veřejný klíč?

K odeslání zprávy používáme soukromý klíč, otisk zprávy ařetězec. Každý, kdo chce ověřit podpis a pravost zprávy, může použít náš veřejný klíč k porovnání otisků prstů příchozí a odchozí zprávy.

Jak používat API?

Jak API funguje

Externí stránka nebo aplikace, se kterou se chcete propojit, poskytuje kompletní seznam funkcí a popis dat, s nimiž lze pracovat. Popis je součástí dokumentace poskytovatele API. Na vás je, určit si, co všechno chcete z externí aplikace získávat nebo naopak, co budete do aplikace posílat.
Následně, co je rozhraní api?
API (zkratka pro Application Programming Interface) označuje v informatice rozhraní pro programování aplikací. Tento termín používá softwarové inženýrství. Jde o sbírku procedur, funkcí, tříd či protokolů nějaké knihovny (ale třeba i jiného programu nebo jádra operačního systému), které může programátor využívat.

Jak získat API klíč?

Získání klíče API:

Klikněte na rozbalovací nabídky projektů a vyberte nebo vytvořte projekt, pro který chcete přidat klíč API. Klikněte na tlačítko nabídky a vyberte možnost APIs & Services > Credentials. Na stránce Credentials klikněte na položku Create credentials > API key.
Můžete se také zeptat, jak nastavit api?
Přejděte na svůj projekt, klikněte vlevo na "Navigation menu", vyberte "APIs and Services" a poté klikněte na tlačítko "Enable APIS and Services": Z nabídky zvolte "Maps JavaScript API": Na následující stránce s API klikněte na "Enable" a chvíli vyčkejte, dokud se služba Maps JavaScript API neaktivuje.

Související článek

Co je primární a cizí klíč?

Cizí klíč se používá k definování vztahu mezi dvěma tabulkami v databázovém prostředí. Do položky tabulky lze vložit pouze povolené hodnoty.

Co je aplikační rozhraní?

Co je to API rozhraní? Soubor postupů, funkcí, knihoven, protokolů a tříd, které umožňují dvěma aplikacím vyměňovat si mezi sebou data, a tedy komunikovat jednosměrně či obousměrně.
Co to je rest?
Representational state transfer (REST) je cesta jak jednoduše vytvořit, číst, editovat nebo smazat informace ze serveru pomocí jednoduchých HTTP volání. REST (Representational State Transfer) – je architektura rozhraní, navržená pro distribuované prostředí.

A další otázka, co to je endpoint?

Endpointy jsou funkce, dostupné skrze API, které provádí několik akcí, jakými jsou například získávání příspěvků nebo vytvoření nového uživatele. Mohli bychom říci, že endpoint spouští proceduru, která provádí určitý úkol. Tyto endpointy jsou závislé na předaných parametrech.

By Egarton Rimblas

Similar articles

Jak správně napsat meta tag? :: Co dělá klávesa F8?
Užitečné odkazy