Domovská stránka > m > Čím Otestovat Disk?

Čím otestovat disk?

Otestujte výkon a životnost HDD, SSD či USB flash disku
  • HD Tune 5.5 – 15denní trial.
  • Crystal Disk Mark 6.2 – open source.
  • HD_Speed 1.7 – freeware.
  • Disk Bench 2.6 – freeware.
  • H2testw 1.4 – freeware.
  • HDD Guardian 0.5 – freeware.
  • HDDScan 3.3 – freeware.
  • GSmartControl 0.8 – freeware.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Jak dostat data z poškozeného disku?

Na výběr v takovém případě máte dvě možnosti. Pokusit se o obnovu dat svépomocí např. skrze Stellar Data Recovery, který si dnes otestujeme, případně disk okamžitě vymontovat ze skříně, odnést jej do servisu, vysolit tučnou částku a pak pár dní čekat.
A kdy vyměnit ssd disk?
Určení životnosti disku

Například firma Samsung uvádí pro výdrž svých disků SSD s označením 850 EVO hodnotu 150 TBW. U naprosté většiny disků SSD je tato hodnota však pohybuje v rozmezí od 75 do 150 TBW. K většině disků SSD se dodává software, který vám prozradí, kolik dat se již na váš disk SSD zapsalo.

Jak prodloužit životnost SSD?

Pokud hodláte ze svého SSD vyždímat úplné maximum, z hlediska životnosti a kapacity, pak vyhledejte „Obnovení", klikněte na „Konfigurovat nástroj Obnovení systému", dole zvolte možnost „Konfigovat" a zakažte ochranu systému v horní části okna.
Co je to životnost TBW?
TBW popisuje, jaké množství dat může být na SSD zapsáno během života disku. Pokud má disk specifikaci 365 TBW, znamená to, že na něj můžete zapsat 365 TB dat předtím, než bude nutné ho vyměnit.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Někdo se také může ptát, jak obnovit data z ssd?

Mějte na paměti, aby byla záchrana dat úspěšná, je v případě poškození SSD disku nejlepší okamžitě vypnout zařízení, odpojit disk a doručit jej na bezplatnou diagnostiku k nám do laboratoře. Zapnutí disku, nebo jeho další používání může vést až k nenávratnému poškození Vašich dat.
Jak upevnit SSD disk?
Buď se disk umístí přímo do speciální šachty určené pro pevné disky, nebo jej připevníte přímo k samotné počítačové skříni. Šachty na disky obvykle disponují nějakým způsobem upevnění disku k výsuvnému mechanismu každé šachty, pomocí něhož se disk do šachty zasune.

A jak pridat disk?

Pokud již v pc máte starý pevný disk, pak bude přišroubován takto. Stačí tedy povolit křížovým šroubovákem tyto 2 šroubky z jedné strany a také další dva z druhé. Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky.
Pokud jde o toto, kolik hodin vydrží disk?
Zapnuto hodin - Toto je jen informativní hodnota, kolik hodin už má disk "naběháno". U hodnot řekněme do 10 000 hodin bych asi byl v klidu, to dnes disky vydrží naprosto v pohodě. Od nějakých 15 000 až 20 000 hodin bych už stav disku jednou za čas zkontroloval.

Jak otestovat HDD v notebooku?

Na tuto diagnostiku lze použít osvědčený software HD Tune, který můžete stáhnout třeba na Slunečnici. Nejprve zhodnotíme hodnoty ze S. M. A. R. T. (1) diagnostiky. V horní části programu si vyberte, který disk chcete testovat (pokud jich máte v PC více) a zvolte sekci Health.

By Voss

Similar articles

Jak poznám že je elektronická cigareta nabitá? :: Jak velké napětí má tužková baterie?
Užitečné odkazy