Domovská stránka > C > Co Je To Křížený Kabel?

Co je to křížený kabel?

Křížený UTP kabel se používá při propojení dvou stejných zařízení (např. PC – PC, router – router) a přímý na vše ostatní (z routeru do PC).

Přečtěte si více

Související článek

Jaký HDMI kabel k televizi 4K?

Vysokorychlostní kabel HDMI je navržen a testován pro přenos videa s vyšším rozlišením, jako je 4K, 3D a Deep Color. Tento kabel doporučujeme, pokud používáte některou z těchto technologií.

Jak poznat datový kabel?

Jako první zjistěte, jaký typ konektoru má váš mobilní telefon, pro který chcete datový kabel používat. Micro USB konektor poznáte podle toho, že je z jedné strany plochý a nejde do mobilu strčit "vzhůru nohama". Konektor USB-C je pravidelný ovál a jde do mobilu strčit z obou stran (i otočený "vzhůru nohama").
A další otázka, jak nakrimpovat kabel?
Konektor RJ-45 vložíme do krimpovacích kleští a zamáčkneme. Pokud jsme použili i kryt konektoru, tak jej nasuneme na konektor RJ-45 a máme hotovo. Teď už jen stačí nakrimpovat druhý konec kabelu a můžeme jej otestovat. Při větší délce je lepší používat zkoušečku, která je ovšem jinak zbytečná.

Co je UTP a FTP?

FTP kabel je určený do budov

UTP kabel se hodí do domácností a ke koncovým zařízením, STP kabel se hodí do elektroinstalací a průmyslových objektů. Kam tedy umístit FTP kabel?
Co je to UTP?
UTP kabel neboli nestíněná kroucená dvojlinka slouží k propojení síťových prvků či koncových zařízení počítačové sítě.

Související článek

Jaký kabel pro kamery?

Je vyžadován minimálně dvoužilový kabel. Videosignál se přenáší kabelem. Kabel UTP lze použít pro rozvod až 4 kamer v jednom kabelu. Videorekordéry a kamery mají různé typy video připojení.

Jak poznat křížený LAN kabel?

Křížený kabel poznáš tak, že se podíváš na koncovky. Pokud jsou barevné žíly zapojeny stejně, je to nekřížený.
Jaký kabel pro rozvod internetu?
V každém případě však v dnešní době použijte vždy kabel kategorie 6. Nejčastěji používaná kabeláž CAT5e vs. CAT6.

Navíc, co je to lán konektor?

Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s.
Někdo se také může ptát, co je to datový kabel?
Datové kabely slouží k přenosu dat (informací) mezi zařízeními jako jsou televize, počítače, notebooky a mnoho dalších. Do kategorie datových se řadí kabely typu USB, Lightning či Thunderbolt, ale také síťové nebo telefonní kabely.

A jak vybrat kabel usb-c?

Vybíráme kabely pro USB-C

Pokud tedy budete kupovat například kabel pro nabíjení notebooku, hledejte označení PD (Power Delivery). Ten umí přenášet až 100 W, kdežto mnohé kabely využívající běžné USB 3.0 přenesou pouze 15 W a pro nabíjení nebudou vůbec fungovat. Naopak ušetřit můžete vhodným výběrem použitého rozhraní.

By McCallum Nyce

Similar articles

  • Jak připojit koaxiální kabel k televizi?

    Připojte kabel k anténě. Pokud používáte venkovní anténu, nezapomeňte na ni nasadit vodotěsný kryt. Pokud máte digitální televizor, připojte druhý konec kabelu přímo k němu. Pokud máte analogový televizor, zapojte kabel do set-top boxu.

  • Na co je DVI kabel?

    Pomocí rozhraní DVI lze z monitoru do počítače přenášet analogové i digitální signály. Existují různé verze konektoru, které obsahují redukce pro zpětnou kompatibilitu. Přestože se jedná o starší technologii, je rozhraní DVI stále velmi rozšířené.

  • Jak zapojit kabel RJ-45?

    Toto připojení se používá k připojení počítače k rozbočovači, přepínači nebo modemu a je nejběžnější variantou kabelového připojení k internetu. Zapojte kabel stejným způsobem na obou stranách, nasaďte krimpovací kleště a zacvakněte. Hotovo.

  • Jak vypadá optický kabel?

    Většina optických vláken je vyrobena ze skla. Osa vlákna je místem, kudy se šíří vlny. Pro správný a rychlý přenos dat je důležité, aby index lomu v jádře byl vyšší než index lomu v plášti.

  • Jak Nakrimpovat ethernet kabel?
  • Jak zapojit AV kabel do TV?
  • Jaký kabel na 144Hz monitor?
  • Jaký použít HDMI kabel na set top box?
Jaký USB kabel? :: Jak nahradit notifikační diodu Samsung?
Užitečné odkazy