Domovská stránka > K > Kdy Vznikly První Webové Prohlížeče?

Kdy vznikly první webové prohlížeče?

Britský počítačový vědec Tim Berners-Lee vytvořil první webový server a grafický webový prohlížeč v roce 1990, když pracoval v CERNu, Evropské organizaci pro jaderný výzkum zřízené ve Švýcarsku. Své nové okno do internetu nazval „WorldWideWeb“.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byl první iPhone?

Steve Jobs v úterý ukázal světu vůbec první iPhone. Za posledních 15 let se modely s logem Applu staly jedněmi z nejúspěšnějších na světovém trhu.

A další otázka, co je to internetový prohlížeč?

Webový prohlížeč vás provádí po internetu. Stahuje informace z různých částí webu a zobrazuje je na vašem počítači nebo mobilním zařízení. Text, obrázky a videa se po internetu přenášejí pomocí protokolu nazvaného Hypertext Transfer Protocol.
Navíc, jaké jsou webové prohlížeče?
v jednotlivých zemích:
  • Internet Explorer.
  • Google Chrome.
  • Mozilla Firefox.
  • Opera.

Pokud jde o toto, co je to brave?

Brave je prohlížeč zaměřený na ochranu soukromí, výchozí nastavení je automatické blokování online reklamy a sledovačů webových stránek. Je dostupný pro řadu operační systémů, např. Microsoft Windows, macOS, Linux, Android či iOS.
Kdy byl zaveden internet?
V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Související článek

Co znamená první řádek adresy?

První řádek ve většině zemí obsahuje název ulice a číslo popisné. Adresa může obsahovat číslo místnosti, číslo patra, číslo budovy atd.

Pokud jde o toto, jak vypadala první webová stránka na světě?

Na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html spustili stránku o WWW. Na této adrese už ji nenajdete. Naštěstí nám ale CERN zachoval alespoň kopii této stránky z roku 1992, kterou najdete na webu W3C. Dočteme se zde o historii internetu, jeho cílech a o tom, co je třeba ještě dopilovat.
Kdo vymyslel webové stránky?
Vznik WWW. Autorem Webu je Tim Berners-Lee, který jej vytvořil při svém působení v CERNu. Navrhl jazyk HTML a protokol HTTP, napsal první webový prohlížeč WorldWideWeb a koncem roku 1990 spustil první webový server na světě info.cern.ch.

Jaký internetový prohlížeč je nejlepší?

1. Místo: Google Chrome je v Česku nejpoužívanějším prohlížečem. V prosinci 2021 s ním pracovalo 66,6 % uživatelů.
Co je lepší Chrome nebo EDGE?
Microsoft Edge je vynikající prohlížeč pro Windows

I proto ve statistikách oblíbenosti stále s přehledem dominuje Chrome, i když je patrný vzestupný trend Edge právě na úkor Chromu. Edge překonává Chrome, pokud jde o výkon (zde jen nepatrně), přístupu k soukromí, zabezpečení a využití systémových prostředků.

Který internetový prohlížeč je nejrychlejší?

Načítání stránek
Rychlost načítání – www.extrawindows.cz [s]
Internet Explorer 95,5
Mozilla Firefox 3.66,7
Google Chrome 104,6
Google Chrome 12 Alpha5,2

By Darrelle

Similar articles

Jaký internetový prohlížeč pro Android? :: Který prohlížeč je nejbezpečnější?
Užitečné odkazy