Domovská stránka > V > V Jakých Oblastech Se Využívají Počítače?

V jakých oblastech se využívají počítače?

kancelářské aplikace, databázové aplikace, komunikace, grafika, řídicí systémy, programování, věda a výzkum, audiovize, zábava, …

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dostat do počítače když jsem zapomněl heslo Windows 7?

Chcete-li otevřít Ovládací panely, použijte nabídku Start a poté přepněte na položku Uživatelské účty. K obnovení hesla potřebujete flash disk a disketu. V novém okně se otevře průvodce pro vytvoření resetovací diskety.

A další otázka, co je to vestavěná skříň?

Vestavná, vestavěná skříň je skříň vyrobená na zakázku, přesně podle rozměrů a požadavků zákazníka, na míru. Vestavěné skříně nejčastěji vyplňují otvory ve zdi, tzv. niky. Základní rozdíl od klasických skříní je ten, že vestavěné skříně jsou pevně spojeny s podlahou a stropem.
Pokud jde o toto, co je to mini tower?
Minitower (malá věž) má pro další rozšiřování přibližně stejně volného místa jako desktop. Na pracovním stole však zabere více místa, protože na počítačovou skříň typu tower těžko postavíte monitor. Monitor proto musíte postavit vedle počítačové skříně.

A další otázka, co je to vestavěný nábytek?

Vestavěný nebo také zabudovaný nábytek se vyznačuje tím, že je součástí stavby a je sní pevně spojen. Nahrazuje zpravidla přenosný skříňový nábytek, čímž způsobuje uvolnění bytového prostoru.
Jak funguje hardware?
Hardware (HW) je veškeré fyzické vybavení počítače. Hardware vykonává instrukce zadávané softwarem a společně se softwarem utváří funkční výpočetní systém.

Související článek

Z jakých složek se skládá IP datagram?

Přenášená data jsou obsažena v datagramu. Číslo použité verze je popsáno v tabulce. Délka hlavičky může být násobkem čtyř oktetů nebo může mít různou délku.

Můžete se také zeptat, co patří do softwaru?

Základní rozdělení softwaru
  • kancelářské aplikace: textový editor, tabulkový procesor, prezentační program.
  • grafické programy: vektorový grafický editor, bitmapový grafický editor, CAD.
  • vývojové nástroje: vývojové prostředí, překladač
  • zábavní software: počítačové hry, přehrávače digitálního zvuku a videa apod.
  • atd.
Lidé se také ptají, co je to ram?
Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

Co je to PC?

Osobní počítač (či PC [písí], zkratka anglického pojmu personal computer) je víceúčelový mikropočítač, který je díky své velikosti, možnostem a ceně vhodný pro individuální použití. Osobní počítače jsou určeny k tomu, aby je obsluhoval přímo koncový uživatel, nikoliv počítačový odborník nebo technik.
Jaká počítačová součástka je považována za srdce a mozek počítače?
Tak jako každý automobil má svůj motor, má i počítač „srdce", které počítač pohání. Tímto centrem všeho dění je procesor.

Co za komponenty musí být na základní desce vždy?

Standardní základní deska určená pro osobní počítače obsahuje:
  • Patici pro CPU.
  • 2 nebo 4 sloty pro RAM.
  • Chip set (který je již sjednocen do jednoho integrovaného obvodu)
  • TPM čip.
  • Napájecí port 20+4pin.
  • Napájecí port pro CPU 4pin/8pin.
  • PCI-Express 16x.
  • PCI-Express 1x.

By Ellette

Similar articles

Co je v notebooku? :: Co je uvnitř počítačové skříně?
Užitečné odkazy