Domovská stránka > J > Jaká Je Vlnová Délka Viditelného Světla?

Jaká je vlnová délka viditelného světla?

Viditelné záření, neboli světlo, je viditelná část elektromagnetického záření. Jeho frekvence se pohybuje v rozmezí od 3,9 x 1014 Hz do 7,9 x 1014 Hz. Vlnové délky odpovídají intervalu 390 nm - 760 nm.

Přečtěte si více

Související článek

Jaká jsou v Office 365 sdílená cloudová úložiště?

V aplikaci Microsoft365 můžete snadno ukládat osobní a sdílené pracovní soubory, pracovat s nimi a přistupovat k nim ze všech zařízení. Úpravy v režimu offline se automaticky nahrají při dalším připojení.

Jaká je frekvence elektromagnetického záření o vlnové délce 500 nm?

Tato část elektromagnetického spektra se také označuje jako světelné spektrum.
...
Viditelné světlo.
BarvaVlnová délkaFrekvence
oranžová~ 590 až 625 nm~ 510 až 480 THz
žlutá~ 565 až 590 nm~ 530 až 510 THz
zelená~ 520 až 565 nm~ 580 až 530 THz
azurová~ 500 až 520 nm~ 600 až 580 THz
3 další řádky
Navíc, co je to perioda ve fyzice?
Perioda označuje ve fyzice fyzikální veličinu, která udává dobu trvání jednoho opakování periodického děje. Perioda tedy označuje dobu potřebnou k tomu, aby se systém dostal zpět do výchozího stavu.

Lidé se také ptají, jak se změní vlnová délka světla při přechodu ze vzduchu do vody?

Jelikož frekvence je vlastnost zdroje záření, nelze ji ovlivnit změnou prostředí. Se změnou prostředí se změní rychlost šíření a vlnová délka světla.
Můžete se také zeptat, jaký druh vlnění představuje světlo?
Světlo je elektromagnetické vlnění, které má ve vakuu vlnové délky od 390 nm do 770 nm. Světlo různých vlnových délek vyvolává u člověka zrakový vjem, který charakterizujeme jako barvu světla. Nejkratší vlnové délce odpovídá barva fialová a nejdelší barva červená.

Související článek

Jaká je nejnovější verze protokolů IP?

Internetový protokol verze 6 je nová sada standardních protokolů pro síťovou vrstvu internetu. Mnoho problémů současné verze sady internetových protokolů lze vyřešit pomocí protokolu IPv6.

Lidé se také ptají, jak změřit vlnovou délku světla?

Na stolek goniometru umístíme mřížku. Tu musíme nastavit tak, aby její rovina byla kolmá k dopada- jícímu paprsku. Takto upravený goniometr se nazývá mřížkový spektrometr. Před kolimátor umístíme zdroj světla, jehož vlnové délky známe, např.
Navíc, co tvoří světlo?
Co je to světlo a z čeho se skládá

Světlo je elektromagnetické záření, které si můžete představit jako energii, která prochází vzduchem se specifickou frekvencí nebo vlnovou délkou. Čím kratší je vlnová délka, tím více energie vlna obsahuje a čím delší je vlnová délka, tím hlouběji může vlna proniknout do lidské tkáně.

Jak vznika postupne Podelne vlnění?

Postupné vlnění

Vzniká postupným rozkmitáváním bodů v pružném prostředí (hadice, lano, vodní hladina).
Co je zdrojem vlnění?
Mechanické vlnění vzniká v látkách všech skupenstvích a jeho příčinou je existence vazebných sil mezi částicemi látky - kmitání jedné částice se vzájemnými vazbami přenáší na částice další. Současně se na částice přenáší energie kmitavého pohybu. Takové prostředí se nazývá pružné prostředí.

Jak vzniká příčně vlnění?

Příčné vlnění je postupné vlnění, u něhož dochází k oscilaci ve směru kolmém na směr přenosu energie (nebo šíření vlnění). Lze si jej představit jako zvlnění vodní hladiny nebo vlny na struně.

By Gehlbach

Similar articles

Co je Kurzova marže? :: Jak se změní vlnová délka při přechodu světla ze skla do vzduchu?
Užitečné odkazy