Domovská stránka > J > Jak Můžeme Zlepšit Vodivost Polovodiče?

Jak můžeme zlepšit vodivost polovodiče?

Vodivost polovodiče můžeme zlepšit přidáním příměsi. Použijeme buď trojmocný atom, nebo pětimocný atom. Převládne tak buď děrová vodivost, nebo elektronová vodivost.

Přečtěte si více

Související článek

Jak můžeme zapsat algoritmus?

Slovní popis je slovní popis v přirozeném jazyce. Datově orientovaný diagram HIPO je úspornější reprezentace algoritmu, kombinace grafického a textového popisu.

Někdo se také může ptát, co je to příměsový polovodič?

Příměsové polovodiče jsou polovodiče, které obsahují příměsi - atomy jiného prvku. V polovodičích se využívá substituční poloha, protože při umístění do intersticiální polohy se mění i objem polovodiče.
Čím lze vyvolat vlastní vodivost u polovodičů?
Vlastní vodivost

Vodivost je způsobena vznikem volných elektronů a děr, volných elektronů a děr je stejný počet. Vlastní polovodič je polovodič s vlastní vodivostí. Pro praktické využití je ovšem hustota volných elektronů a děr malá a je proto nutné zvýšit množství volných elektronů nebo děr.

Když to vezmeme v úvahu, jak vznika hradlova vrstva?

V přechodu téměř chybějí částice, které by mohly vést proud. Přechod PN je velmi tenká vrstva, která působí jako izolant. Vzniká tzv. hradlová vrstva, v níž působí elektrické pole z oblasti N do oblasti P a brání pohybu volných nábojů.
Můžete se také zeptat, co vede elektrický proud v polovodičích typu p?
Příměs trojmocného prvku (říká se mu akceptor) vytváří v krystalu křemíku nadbytek kladných "děr" nad volnými elektrony (vzniklými jevem vlastní vodivosti). Volné díry jsou majoritní, volné elektrony jsou minoritní. Převaha volných děr způsobuje u tohoto typu polovodiče jeho děrovou vodivost typu P.

Související článek

Jak můžeme rozdělit vlivy z hlediska místa marketingového prostředí?

Pět skupin se dělí na sociální, ekonomické, politické a právní faktory.

Co způsobuje vodivost typu N?

Jsou velmi slabě vázané a již při nízkých teplotách se z vazeb uvolní. Tyto volné elektrony způsobují po připojení zdroje elektronovou vodivost polovodiče typu N. Zabudují-li se do krystalové mřížky křemíku atomy trojmocného prvku se třemi valenčními elektrony, např.
Jaký je rozdíl mezi Polovodičem typu nap?
Polovodič typu P. Polovodič typu N lze definovat jako, když se k vnitřnímu polovodiči přidají atomy pětimocné nečistoty, jako je Sb, As, a poté je známý jako polovodič typu n. V tomto polovodiči jsou většinovými nosiči náboje elektrony, zatímco menšinovými nosiči náboje jsou díry.

Následně, co je to vodič a nevodič?

Látky rozlišujeme podle toho, jestli vedou nebo nevedou elektrický proud. Vodiče jsou látky, které vedou elektrický proud. Nevodiče (izolanty) jsou látky, které nevedou elektrický proud.
Lidé se také ptají, co to je polovodičová dioda?
Polovodičová dioda je elektrotechnická součástka, dioda, jejímž úkolem v elektrickém obvodu je propouštět elektrický proud jedním směrem. Podle konstrukce slouží k usměrňování elektrického proudu (přeměna střídavého proudu na stejnosměrný proud), ke stabilizaci elektrického napětí nebo k signalizaci průchodu proudu.

Na co se používají diody?

Používají se k usměrňování střídavého proudu. Používají se k omezování napětí, ve stabilizátorech, atd. Diody mají široké využití hlavně při usměrňování (usměrňovací diody) a stabilizaci napětí (zapojení v parametrickém stabilizátoru napětí).

By Ofella

Similar articles

Jak se čte Přehlasované I? :: Co se vyrábí z polovodičů?
Užitečné odkazy