Domovská stránka > K > Která Sběrnice Na Základní Desce Slouží K Připojení Pevného Disku?

Která sběrnice na základní desce slouží k připojení pevného disku?

Za tímto účelem byla vytvořena sběrnice AGP. Sběrnice PCI se běžně používala na základních deskách a u některých desek je tomu tak dodnes, ovšem s nástupem sběrnice PCI-express se dostává PCI do pozadí. PCI sběrnice byla vytvořena ve více verzích.

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

A další otázka, jak vybrat základní desku alza?

Při výběru základní desky (anglicky motherboard) je důležité věnovat pozornost zejména typu socketu základní desky, formátu a čipové výbavě. Právě tyto parametry patří mezi nejdůležitější a zajišťují kompatibilitu desky s procesorem, rozšiřujícími kartami i dalšími komponenty.
Můžete se také zeptat, co je to northbridge a southbridge?
V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách. U počítačů třídy PC tento termín obvykle označuje dva čipy na základní desce – tzv. northbridge (severní můstek) a southbridge (jižní můstek).

Můžete se také zeptat, jak zjistit co mám v počítači?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.
Jaký procesor do základní desky?
Vyberte si stranu – Intel nebo AMD

První dílek skládanky, kterou musíte při výběru základní desky vyřešit je. Jaký procesor použijete? Klíčovými hráči jsou Intel a AMD, kteří mají široký sortiment procesorů počínaje nižší třídou přes střední až po špičkové procesory zaměřené na vysoké přetaktování.

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak zjistit typ procesoru?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.
Jaký chipset vybrat?
Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly).

Někdo se také může ptát, jak vybrat grafickou kartu k základní desce?

Pokud vybíráte grafiku pouze pro jednoduchou kancelářskou práci, bude Vám bohatě stačit karta se 2GB paměti. Pokud ale chcete grafiku na hraní her, potřebujete minimálně 4GB paměti, v lepším případě 6 GB a více. Čím vyšší nastavení detailů a textur u her zvolíte, tím bude hra využívat více paměti grafické karty.
Můžete se také zeptat, jak vybrat grafickou kartu podle procesoru?
Zaměřte se též na příkon karty, výkonná grafická karta vyžaduje dostatečně výkonný zdroj. Dejte si pozor na to, že musíte počítat i s příkonem dalších komponent v počítači. Technicky vzato je grafická karta kompatibilní prakticky s jakýmkoli procesorem, slabší procesor by ovšem výkonnou grafickou kartu mohl brzdit.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje procesor v pc?

Provádí výpočty, zpracovává data, ovládá další komponenty počítače a komunikuje s nimi. Když chceme říci procesoru, co má dělat, musíme mluvit v takzvaném instrukčním kódu. Počítač si instrukce tohoto kódu načítá z operační paměti a potom je velmi rychle zpracovává.

By Shalna Ribao

Similar articles

Co dělat s kamarádkou když prší? :: Co je to motherboard?
Užitečné odkazy