Domovská stránka > J > Jak Velký Notebook?

Jak velký notebook?

Orientační kapacita disků
KapacitaVideo (DVD)Fotky (JPG)
120 GB25 filmů30 000 snímků
500 GB106 filmů128 000 snímků
2 000 GB425 filmů512 000 snímků

Přečtěte si více

Související článek

Jaký notebook je nejlepší?

Nejlevnější notebooky v České republice jsou nejprodávanější.

Jakou grafickou kartu?

Pro hraní her je vhodné mít grafický čip aspoň ze střední třídy. Pro nové hry nebo hraní ve vysokém rozlišení musíte sáhnout vždy výše. Důležitá je také grafická paměť, dnes typicky GDDR5 nebo GDDR6, kde je minimum aspoň 8 GB. Pro novější sestavy a aktuální karty však raději 12 až 16 GB i více.
Když to vezmeme v úvahu, co znamená ti u grafických karet?
Ti: Jako Titanium. Podle očekávání to znamená nějaké vylepšení, ale občas jde o vylepšený základní model a jindy třeba naopak o vyšší model se sníženým výkonem. Pro příklad, RTX 3050 Ti je něco mezi RTX 3050 a RTX 3060.

Kdo vyrábí grafické karty?

Hlavní výrobci těchto grafických karet jsou firmy ATI (koupena společností AMD v roce 2006) a nVidia a v oblasti integrovaných grafických karet především Intel. Firma ATI svou řadu grafických karet pojmenovala Radeon, firma nVidia GeForce.
Když to vezmeme v úvahu, jak vymenit grafiku v notebooku?
Bohužel stále není možné lehce vyměnit grafickou kartu v různých typech notebooků. Aktuálně jsou definovány následující standardy MXM – jak velikostně, tak výkonově, které se mohou vyskytnout v různých noteboocích různých výrobců.

Související článek

Co mám dělat když se mi sekne notebook?

Jak opravit notebook? Pokud chcete podržet tlačítko napájení stisknuté delší dobu, měli byste. Po opětovném zapnutí se systém Windows/Linux zcela restartuje a notebook se vypne.

Jak zjistit stav grafické karty?

Jestliže problém přetrvává, nechte systémem Windows zkontrolovat grafickou kartu proti chybám. Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«.
A jak připojit grafickou kartu k notebooku?
Ze všeho nejdříve připojte grafickou kartu do slotu PCIe na desce BPlus. Dále připojte k desce od firmy BPlus 24pinový napájecí kabel od (dosud nezapnutého) napájecího zdroje ATX. Nyní připojte osmipinový konektor PCIe na napájecím zdroji k šestipinovému napájecímu konektoru na grafické kartě.

Když to vezmeme v úvahu, jak zapnout grafiku?

Restartujte počítač a v závislosti na výrobci základní desky stiskněte po startu tlačítko [F2], [F5] nebo [F12], abyste se dostali do BIOS. Projděte nastavení BIOS, vyhledejte položku týkající se grafické karty a aktivujte grafickou kartu GeForce – obecně výběrem správného PCI nebo PCIe zařízení.
Následně, jak zprovoznit novou grafickou kartu?
NÁVOD K INSTALACI:
  1. Odpojte počítač od elektrické sítě!
  2. Dejte pozor na statickou elektřinu, ideálně se před manipulací zkuste „vybít".
  3. Počítač položte na bok a sejměte odnímatelný boční kryt.
  4. Vložte grafickou kartu do slotu a kartu přišroubujte.
  5. Do grafické karty (pokud má toto zapojení) vložte dodatečné napájení.

Jak vypnout integrovanou grafickou kartu v biosu?

Do řádky »Otevřít« zadejte příkaz »devmgmt. msc«, který po potvrzení přes tlačítko »OK« aktivuje »Správce zařízení«. V něm v kategorii »Grafické adaptéry« vyberte grafickou kartu, kterou nechcete používat, a klikněte na ni pravým tlačítkem myši. Z nabídky vyberte volbu »Zakázat« a potvrďte tlačítkem »Ano«.

By Hijoung

Similar articles

Co to znamená inteligentní? :: Jakou integrovanou grafiku?
Užitečné odkazy