Domovská stránka > J > Jak Se Šíří Počítačový Vir?

Jak se šíří počítačový vir?

Viry se nejčastěji šíří např. přes sociální sítě. Stačí si otevřít škodlivý odkaz, který ti někdo (třeba jen omylem) poslal, a můžeš se dostat na stránku, ze které se ti do počítače automaticky stáhne zavirovaný soubor. Viry se mohou šířit také přes webový prohlížeč, jako je třeba Google Chrome nebo Microsoft Edge.

Přečtěte si více

Související článek

Jak přepnout Siri do češtiny?

Přejděte do nastavení zařízení.

Jaké jsou typy víru?

1. Různé výrazy pro viry
  • Vir. Počítačový vir je software, který může „infikovat" počítač, sám se nainstalovat a zkopírovat se do jiných počítačů bez vědomí nebo svolení uživatele.
  • Malware. Malware je zkratka pojmu malicious software (škodlivý software).
  • Trojský kůň
  • Červ.
  • Spyware.
  • Adware.
Můžete se také zeptat, jak poznat malware?
Jak poznat malware? Hrozby se z principu svého fungování snaží zůstat co nejdéle skryté. I proto uživatel jen málokdy na první pohled sám pozná, že je něco v nepořádku. Mezi viditelné projevy patří zpomalení zařízení, vyskakování reklam, mizení souborů, rozesílání spamu a podivné chování zařízení.

Jak poznat vir v pocitaci?

Projevy působení škodlivého softwaru na výkon systému
  1. Počítač pracuje znatelně pomaleji než obvykle.
  2. Počítač se zasekává, zamrzá anebo nereaguje.
  3. Na pracovní ploše se objeví neznámé ikony.
  4. Počítač padá do modré obrazovky nebo se samovolně restartuje (mimo restarty po nainstalování aktualizací systému Windows apod.).
Co dělat s virem na počítači?
Proveďte aktualizaci operačního systému, všech nainstalovaných aplikací (především Adobe Flash player a Reader, Java, prohlížeče), antiviru a vyčištění / odvirování počítače. V případě potíží s vyčištěním počítače, prosím, zkontaktujte odborný servis.

Související článek

Jak mluvit se Siri?

Pokud chcete říct, co potřebujete, stiskněte tlačítko . Najděte své zařízení Apple a naučte se ho používat.

Někdo se také může ptát, koho zabil achilles?

Achilles je syn bohyně Thetis a krále Pélea a vychován byl kentaurem Cheirónem. Zabil nejudatnějšího obhájce Tróji Hektóra, a tím pomstil smrt svého milence Patrokla. Sám však zemřel brzy poté zásahem Paridova šípu do své paty, která byla jeho jediným zranitelným místem.
Navíc, jak trojská válka skončila?
Řekové nakonec zvítězili pomocí lsti, kdy obyvatelům Tróje darovali dřevěného koně (trójský kůň neboli danajský dar). Příběh o trójské válce je znám především z Homérových eposů, Ilias, která přímo líčí poslední část války, a Odysseia, která vypráví osudy jednoho z bojovníků, ithackého krále Odyssea, po skončení války.

Lidé se také ptají, kde je troja?

Trója (anglicky Troy, chetitsky Truwisa, řecky Τροία, Τρῳάς, Τροίη, Ίλιον, latinsky Trōia nebo Īlium, turecky Truva nebo Troia) bylo jednak skutečné, jednak bájné město na území dnešního Turecka v západní Malé Asii. Přesné umístění je na západním pobřeží v kraji zvaném Troas, pahorek Hisarlik.
Když to vezmeme v úvahu, jak někomu poslat vír do mobilu?
Většina z virů se šíří přes zařízení bezdrátového přenosu dat – BlueTooth. Virus si v mobilu sám aktivuje BlueTooth a snaží se v rámci dosahu najít jiný mobil, na který se pak právě přes BlueTooth nakopíruje. Ovšem pro samotnou instalaci viru je nutný souhlas majitele mobilního telefonu.

Co dělat při napadení telefonu?

Pokud máte podezření, že byl váš telefon napaden virem, nejprve proveďte jeho pečlivou kontrolu. Samozřejmě vás v takovém případě nezajímá pouzdro nebo ochranná fólie, ale aplikace, kterou jste si vědomě či nevědomě nainstalovali. Ke kontrole můžete využít speciální program, který je k tomuto účelu přímo naprogramován.

By Quintilla Hagle

Similar articles

Jak fungují trollové? :: Jak odstranit trojského koně z mobilu?
Užitečné odkazy