Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Malware?

Co znamená slovo malware?

Malware (malicious software) je termín, který se používá k popisu jakéhokoli typu škodlivého kódu nebo softwaru, který může poškodit počítač nebo mobilní zařízení. Využívá bezpečnostních zranitelností nebo neopatrnosti uživatele.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Jak odstranit malware?

Moderní bezpečnostní programy dokáží odstranit malware z počítače i telefonu s Androidem nebo internetových prohlížečů. V první řadě si nainstalujte antivirový program určený pro váš operační systém a spusťte detekci. Bezpečnostní programy malware snadno odhalí a zbaví se jej.
Jak funguje malware?
Malware je jakýkoli typ škodlivého softwaru, který se snaží infikovat počítač nebo mobilní zařízení. Hackeři malware používají z mnoha různých důvodů, například k získávání osobních údajů či hesel, krádežím peněz nebo k blokování přístupu do zařízení. Před malwarem se můžete chránit pomocí antimalwarového softwaru.

Jak zkontrolovat viry?

Ve většině případů si vystačíte s bezplatnou aplikací od seriózního antivirového vývojáře. Například Avast Mobile Security pro Android vás ochrání před viry, malwarem a spywarem. Také testuje aplikace na přítomnost trojských koní a jiných infekcí.
Jak poznat že je telefon zavirovaný?
Pokud máte pocit, že celý telefon funguje výrazně pomaleji, rychleji se zahřívá, zamrzá nebo se samovolně restartuje, může to znamenat právě virus v mobilu. Velmi často mohou selhávat aplikace, obzvláště ty určené k surfování. Aplikace se mohou samy vypínat, být extrémně pomalé nebo zobrazovat reklamy.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Jaký antimalware?

Nejoblíbenější antiviry

Malwarebytes. Ja jsem kdysi pouzival Combofix, posleze ADW Cleaner a hijackthis. No a Mapwarebytes. Vetsinou tyto SW odstranily vse nepotrebne.
Někdo se také může ptát, co je to malware a jak se proti němu bránit?
Co je malware? Malware označuje každý software, jehož účelem je poškození počítače. Malware může z počítače krást citlivé údaje, může postupně zpomalovat chod počítače nebo dokonce může zasílat podvodné e-maily z e-mailového účtu uživatele bez jeho vědomí.

Pokud jde o toto, jak odstranit škodlivý software?

Poté, co se dostanete do nouzového režimu, vstupte do systémového nastavení a pokračujte do sekce Aplikace. Dále přepněte na záložku Stažené a vyhledejte škodlivý program. Otevřete ho a tlačítkem Odinstalovat ho odstraňte.
Když to vezmeme v úvahu, jak se chránit před malware?
Jak se bránit napadení malwarem

Mít aktivní antivirovou (či antimalware) ochranu, tedy takovou, která běží v reálném čase a kontroluje vše, co otevíráme. A udržovat tento antivir aktuální. Kontrolovat pravidelně počítač dalším anti-malware software. Udržovat tento software před každým testem aktuální.

Pokud jde o toto, jak odstranit viry v počítači?

Virus Cleaner je nástroj, pomocí kterého můžete odstranit vybrané viry z vašeho počítače. Když avast! Virus Cleaner najde na počítači známý virus a odstraní ho, odstraní spolu s ním i jeho pracovní a dočasné soubory. Totéž platí pro virové záznamy v registru apod.

By Gabor Shilleh

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co je to Anti malware?

    Antimalware je softwarový nástroj, který chrání počítač před napadením. Do počítače jej můžete získat různými způsoby.

  • Co znamená zkratka cis?
  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
Jak vyčistit počítač od viru zdarma? :: Jak dlouho trva vyrobit čip?
Užitečné odkazy