Domovská stránka > C > Co Je To 4K Video?

Co je to 4K video?

Rozlišení 4K je nový obrazový standard, který se od rozlišení Ultra HD a ostatních formátů SD/HD/Full HD nepatrně liší svým označením. Samotný název formátu 4K je totiž odvozen od horizontální hodnoty rozlišení, která představuje počet jednotlivých pixelů dosahujících hodnoty 4000 bodů.

Přečtěte si více

Související článek

Co je video codec?

Video je sekvence obrázků.

Co je to 4K u televize?

Ultra HD znamená vysoké rozlišení a tedy schopnost zobrazit více detailů. Obraz na takové televizi se skládá ze čtyřnásobného počtu pixelů oproti Full HD, takže si i pouhým okem všimnete rozdílu.
Jak poznat 4K?
4K televize je prostě 4K. Žádné "jako4K" neexistují.

Kolik je 4K rozlišení?

V televizi a spotřebním zboží (např. počítačové monitory) je používáno dominantní označení 4K UHD pro rozlišení 3840×2160. Pro promítání filmů je používáno rozlišení Digital Cinema 4096×2160 (DCI 4K).
Kolik je rozlišení Full HD?
Jako Full HD rozlišení je označován standard 1080p. Jde o zobrazovací mód standardu HDTV. Nabízí 1920 x 1080 obrazových bodů, písmeno "p" označuje "progressive scan" (neprokládaný obraz). Poměr stran 16:9 je ideální pro sledování filmů, hraní her a další činnosti.

Související článek

Kdy je nejlepší vydat video na YouTube?

Chcete-li naplánovat čas zveřejnění videa, musíte ho nejprve na stránce pro nahrávání nastavit jako plánované nebo soukromé. Pokud chcete naplánovat nahrávání souboru, vyberte kartu Viditelnost.

Následně, co je to rozlišení?

Rozlišení obecně představuje počet obrazových bodů (pixelů), které je zařízení schopno vykreslit/zachytit, tedy z kolika pixelů se skládá výsledný obraz. U digitálních fotoaparátů se rozlišení snímků počítá v megapixelech (Mpx).
Jak přehrát 4K na televizi?
Ke sledování videí v kvalitě 4K UHD (Ultra High Definition) budete potřebovat:
  1. Kompatibilní zařízení: modely Android TV s podporou 4K, např. Sony Bravia nebo NVidia Shield, Chromecast Ultra připojený k televizi s podporou 4K, Chromecast s Google TV,
  2. rychlost stahování alespoň 15 Mb/s.

Lidé se také ptají, co je rozlišení videa?

Rozlišení Rozlišením se často označuje počet pixelů - tedy obrazových bodů. První hodnota udává počet pixelů v řádku, druhá hodnota počet pixelů ve sloupci. Vynásobením tak získáte celkový počet obrazových bodů, každý z nich může nabývat jinou barvu.
Jakou 4K televizi?
Test 4K televizí 2022
  • 90 % Recenze. LG OLED55C1. Zjistit cenu.
  • 89 % Recenze. LG B1. Zjistit cenu.
  • 87 % Recenze. LG OLED55A1. Zjistit cenu.
  • 86 % Recenze. Samsung QE55QN90A. Zjistit cenu.
  • 85 % Recenze. Sony XR-75X95J. Zjistit cenu.
  • 82 % Recenze. Samsung QE55QN85A. Zjistit cenu.
  • 79 % Recenze. Sony XR-55X93J.
  • 76 % Recenze. Samsung QE55Q70T.

Kdo vysílá ve 4K?

Rozlišení 4K je k dispozici pro následující aplikace: Samsung Smart TV, LG TV, Android TV, Apple TV. Podmínkou ke sledování je, aby vaše televize podporovala přehrávání ve 4K. „NASA 4K je prvním kanálem dostupným pro české diváky v nejvyšším možném rozlišení.

By Mima Feazell

Similar articles

Co je to Ultra HD? :: Jak vytvořit formát JPG?
Užitečné odkazy