Domovská stránka > C > Co To Je Ethernet?

Co to je Ethernet?

Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se připojit přes Ethernet?

V závislosti na tom, jak máte síť implementovanou, by měl být jeden konec zapojen do síťové zástrčky na počítači a druhý do síťového přepínače, směrovače, zásuvky atd. Když je síť zapojena a funguje, na boku počítače svítí kontrolky.

Můžete se také zeptat, jak nastavit ethernet?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další.
Pokud jde o toto, jak funguje ethernet?
Ethernet je jedním z internetových protokolů, který definuje způsob, jak posílat data na lokální síti (tzn. mezi počítači doma, nebo ve firmě). Pro adresování (komu, od koho) používá již zmíněné MAC adresy (adresy konkrétních zařízení).

Jak zapojit ethernetový kabel do notebooku?

Přes kabel (pevné připojení)

Pak je kabel ideální volba. Stačí k tomu jediné, ethernetový kabel zapojíte do routeru a druhý konec do konektoru v notebooku.
Lidé se také ptají, co dělat když nejde ethernet?
Otevřete Nastavení > Síť a internet > Stav. Zkontrolujte stav připojení k síti Ethernet. Mělo by se zobrazit: Jste připojení k internetu pod připojením k síti Ethernet. Pokud jeden ethernetový kabel nefunguje a máte další poblíž, zkuste druhý ethernetový kabel a podívejte se, jestli to funguje.

Související článek

Jak Nakrimpovat ethernet kabel?

Lze použít krimpovací kleště a krimpovací kleště. Pokud jsme použili také kryt, nasadíme jej na RJ-45. Můžeme ji vyzkoušet krimpováním druhého konce kabelu. Pro větší délky je lepší použít zkoušečku.

Navíc, jak vypadá lan?

Vypadají zpravidla tak, že se vám zobrazí obrázek s deformovaným textem, který musíte opsat do příslušné kolonky. Jindy se může jednat o přepis číslic zobrazených na fotografii nebo výběr obrázků s určitým společným znakem.
Když to vezmeme v úvahu, jaký kabel na internet?
Pokud jde o koncovky síťových kabelů, v naprosté většině případů je správnou volbou konektor RJ-45. Tento osmipinový konektor nachází využití se stíněnými i nestíněnými síťovými kabely a boduje schopností přenášet velký datový tok. RJ-45 je typický rovněž způsobem připojení vodičů a nutnosti využití krimovacích kleští.

Můžete se také zeptat, co je to switch?

Síťový přepínač, častěji i v našem prostředí označovaný anglicky switch, je v informatice aktivní prvek v počítačové síti, který propojuje jednotlivé prvky do hvězdicové topologie. Přepínač obsahuje větší či menší množství síťových portů (až několik stovek), na něž se připojují síťová zařízení nebo části sítě.
A jak nastavit připojení k internetu přes kabel?
Pokud jste byli připojeni kabelem a nyní jste si koupili wifi router, připojte kabel z počítače do WAN portu a z LAN portu routeru propojte kabel s Vaším počítačem (kabel bývá vetšinou součástí balení nového routeru). Dále postupujte podle návodu dodávaném spolu s routerem.

Jak nastavit síť?

Klikněte na Start → Ovládací panely → Síťová připojení a vyberte přídavnou kartu, jíž použijete k propojení s notebookem. Otevřete vlastnosti karty a na záložce Obecné dvakrát poklepejte na Protokol sítě Internet (TCP/IP). Zvolte možnost Použít následující IP adresu a vložte například 192.168.0.1.

By Abigale Scandura

Similar articles

Jak ručně nastavit IP adresu? :: Jak zjistit jestli mám ADSL nebo VDSL?
Užitečné odkazy