Domovská stránka > C > Co Je To Mp3 Formát?

Co je to MP3 formát?

Mp3, plným názvem MPEG-1 Audio Layer III, je kompresní ztrátový formát, který ve své nejvýkonnější verzi Layer III nabízí ideální podmínky pro kompresi zvukových dat. Tato komprese umožňuje snížit datový objem až na jednu dvanáctinu originálu a to při téměř neznatelném úbytku zvukové kvality.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

A další otázka, jak funguje mp3?

MP3, WMA, Ogg a další patří k formátům užívajícím tzv. ztrátové komprese zvuku. To znamená, že při ukládání je datový objem původního záznamu zmenšen na pouhý zlomek a díky tomu se do přehrávače vměstná mnohanásobně více hodin hudby.
Co znamená zkratka MP3?
Význam: Music Protocol 3 - Způsob uložení zvukových souborů. Výsledný formát má malou velikost při relativně vysoké kvalitě. Tento formát je založen na ztrátové kompresi a využívá algoritmus ze skupiny MPEG (Motion Picture Experts Group).

A co bylo před mp3?

Bezprostřední předchůdcem na trhu před digitálním audio přehrávačem byl přenosný CD přehrávač, nebo „přenosné audio zařízení". Kane Kramer navrhl jeden z prvních digitálních audio přehrávačů a nazval ho IXI.
Kdy vzniklo MP3?
První verze standardu MP3 byla publikována v roce 1993 pod názvem MPEG-1 Audio Layer III. Vylepšená verze kodeku označená MPEG-2 Audio Layer III byla veřejnosti představena v roce 1995. Oproti předchozí verzi nabízela širší výběr hodnot datového toku (bit rates) a vzorkovacích frekvencí (sample rates).

Související článek

Jak zmenit formát na MP3?

Zdarma, Sunflower doporučujeAV Audio Converter. CD grabber je zdarma. Audiograbber je zdarma. Jakákoli konverze zvuku je zdarma. Ice Media Converter je zdarma. K dispozici je zdarma ripper CD mp3. Pazera je k použití zdarma. Je zdarma k vyzkoušení.

Pokud jde o toto, co je to hudební přehrávač?

Hudební přehrávač - nejlepší bezplatný hudební přehrávač pro Android. Přehrávač je velmi populární bezplatná aplikace pro přehrávání hudby pro uživatele systému Android. Je vybaven výkonnou funkcí vyhledávání, která vám umožní snadno a rychle prohledat všechny vaše soubory a hudební videa v telefonu Android.
Kde koupit hudbu v MP3?
Supraphonline. Supraphonline.cz se zaměřuje výhradně na českou hudbu, v nabídce najdeme cca 46 000 skladeb z téměř 3 000 alb. Všechny jsou dostupné ve formátech MP3 a FLAC. Zakoupit si můžeme buď MP3, kde se cena pohybuje okolo cca 25 Kč, nebo MP3 + FLAC, kde zaplatíme o cca pět korun více.

Někdo se také může ptát, co je mp4 přehrávač?

MP3 a MP4 přehrávače patří do kategorie multimediálních zařízení. Jde o drobnou elektroniku, která primárně slouží k přehrávání hudby a videí. Díky vysoké mobilitě se těmto požitkům můžete oddávat v podstatě kdekoliv – při sportu, doma při relaxaci nebo při cestování.
Jak vznikla zkratka MP3?
MP3 je zkratkou pro Moving Picture Experts Group, Audio Layer III a v praxi se jedná o kompresní audio formát, s jehož pomocí je možné citelně zmenšit velikost hudební nahrávky při minimálním úbytku kvality (MP3 enkodér z komprimované nahrávky odstraní některé z frekvencí ležících mimo frekvenční rozsah rozlišitelný

Kdy byl vynalezen přehrávač?

Budiž hudba: IXI

Před 30 lety, konkrétně v roce 1979 představil mladý 23letý britský vynálezce Kane Kramer svůj návrh takzvaného digitálního zvukového přehrávače (DAP). Ten disponoval ovládacími prvky, displejem a velmi malou pamětí, která byla schopna uložit až 3,5 minuty zvuku.

By Aubine

Similar articles

Co je to hudební nosič? :: Jak funguje a co umožňuje relační databáze?
Užitečné odkazy