Domovská stránka > J > Jak Poznat Odpor?

Jak poznat odpor?

U rezistorů jsou údaje zakódovány barevnými pruhy. U běžných rezistorů má kód tři nebo čtyři proužky. Kód se čte zleva doprava, přičemž na levé straně odporu jsou soustředěny první tři proužky. První cifra není nikdy nula (černý proužek).

Přečtěte si více

Související článek

Jak poznat 64 bitový systém?

Klikněte na tlačítko Start, do vyhledávacího pole napište systém a poté klikněte na položku Systém v seznamu Ovládací panely. Operační systém se zobrazí následujícím způsobem: 32bitová verze operačního systému: V části Systém se zobrazí 32bitová verze operačního systému.

A jak vypočítat rezistor?

Celkový odpor rezistorů je roven součtu odporů jednotlivých rezistorů. I=konst. Pro paralelní zapojení rezistorů platí: Celkový proud obvodem je roven součtu proudů procházejících každou větví paralelního zapojení.
Jak vypočítat hodnotu rezistorů?
Nejprve spočítáme napětí na rezistoru odečtením napětí na diodě od napětí zdroje. = 10 V, Za druhé pomocí ohmova zákona vypočítáme odpor rezistoru. Za U dosadíme již vypočtené napětí na rezistoru (10 V) a za I dosadíme proud, který smí diodou protékat (20 mA = 0,02 A).

Jak vypočítat výsledný odpor rezistorů?

R = R1 + R2

Výsledný odpor dvou rezistorů zapojených v obvodě za sebou se rovná součtu elektrických odporů jednotlivých rezistorů.
A jaký průběh v a charakteristiky má lineární součástka?
Většina součástek nebo spotřebičů má lineární voltampérovou charakteristiku. V některých případech není voltampérovou charakteristika úplně lineární, ale z důvodu zjednodušení se malé nelinearity zanedbávají a součástky se považují za lineární. Za považovat např. rezistor.

Související článek

Jak poznat že se jedná o hypertextový odkaz?

Dvojice definuje hypertextový odkaz.

A další otázka, co to je charakteristika?

Charakteristika je popisný slohový útvar, který zachycuje povahové vlastnosti člověka či (fiktivní) postavy. Všímá si jeho vztahu k lidem, zájmů a schopností, vztahu k povinnostem nebo například práci.
A jaká je závislost proudu žárovky na napětí?
Žárovka má kovové vlákno (nejčastěji wolframové), které se průchodem proudu silně zahřívá a jeho odpor roste společně s rostoucí teplotou. Voltampérová charakteristika je proto zakřivená dolů. Pokud by nedocházelo ke změně elektrického odporu vlákna žárovky, potom by proud byl úměrný napětí.

A jak zjistit výkon rezistoru?

Hodnota odporu rezistorů se značí buď napsáním čísla na rezistor, a nebo častěji barevnými proužky. Pro barevné značení velikosti hodnoty odporu rezistorů se používá mezinárodní kód podle normy EIA-RS-279.
...
***Hodnoty rezistorů a jejich barevné značení
BarvaModrá
1.pruh6
2.pruh6
3.pruh6
tolerance±0,25 %
12 dalších sloupců
Co je to ztrátový výkon rezistoru?
Úbytek na rezistoru je rozdíl napájecího napětí obvodu a úbytku na diodě. Tedy UUBYTEKNAREZISTORU = UNAPÁJECÍ – ULED = 12 – 2,5 = 9,5 V. Ztrátový výkon rezistoru je tedy P = UUBYTEKNAREZISTORU × I = 9,5 × 0,015 = 0,1425 W.

Jaké jsou parametry rezistoru?

Nejdůležitějšími parametry rezistoru jsou jmenovitá hodnota odporu a jmenovitá zatížitelnost. Jmenovitý odpor rezistoru určuje výrobcem garantovaný odpor v ohmech s příslušnou tolerancí v procentech [%]. Rezistory jsou vyráběny podle tolerance v řadách E6, E12, E24 atd., podle počtu hodnot v jedné dekádě.

By Highams Sixtos

Similar articles

  • Jak poznat typ reakce?

    Chemické reakce lze klasifikovat podle vnějších změn, stavu reaktantů, tepelného zabarvení a typů přenášených částic.

  • Jak poznat OEM licenci?

    Chcete-li zjistit informace, použijte Příkazový řádek:spustit Spustit pomocí klávesové zkratky Win + R.

  • Jak poznat jestli je funkce Prosta?

    Je-li funkce jednoduchá, pak musí být na množině. Je-li funkce spojitá na nějakém intervalu I, diferencovatelná na jeho vnitřku, derivace není nikde nulová a má všude stejné znaménko, pak je funkce na I jednoduchá.

  • Jak poznat svou intuici?

    Intuice je založena na pocitu hlubokého klidu. Chcete-li se naladit na své podvědomí, zeptejte se sami sebe, jaké emoce ve vás vyvolává odpověď na vaši otázku. Pokud jste neklidní nebo rozrušení, je pravděpodobnější, že jde o vaše vlastní přání.

  • Co je to elektrický odpor?
  • Jak poznat přejaté slovo?
  • Jak poznat bezpečný odkaz?
Jak na root telefonu? :: Co je to elektrický odpor?
Užitečné odkazy